Boskot

Je deur openen en meteen kunnen aansluiten op het netwerk van wandelknooppunten en mountainbikeroutes. Boskot legt je te slapen midden in de natuur. Welkom in Oud-Turnhout!

Zelfs ver buiten Turnhout doet Landschap De Liereman een belletje rinkelen. Het is één van de oudste natuurgebieden in België. En een uniek stukje natuur, met dank aan de wilde bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen. Vijf voor de prijs van één. En midden in al dat Kempens moois ligt een gezellige vakantiewoning: Boskot.

 

Warm welkom

Een zandweg langs uitgedroogde heide voert ons naar de recent gerenoveerde vakantiewoning. De subtiele verlichting achter de hoge raampartijen verklapt alvast hoe gezellig het binnen moet zijn. Een welgekomen warmte begroet ons, samen met enkele lokale vruchtensapjes van Corso en tripels van Swiekes.

 

Tableau van groentinten

Ook binnenshuis laat de natuur je niet los. Het vele glas is als een tableau van groentinten. En diezelfde kleur komt als subtiel accent terug in het interieur. Hoewel het buiten bewolkt is, wordt er heel wat licht binnengetrokken. Een vrolijke eekhoorn gebruikt de hoge bomen als speeltuin. Interieurvormgeefster Tine en bedrijfsleider Gert maakten van het Boskot een vakantiehuis waar ze zelf graag zouden verblijven, en dat merk je aan alles. De indeling is logisch, de materialen van goede kwaliteit. Met de boomhut en kabelbaan zijn de kids urenlang zoet. Je hoeft enkel je eigen spullen mee te nemen, voor de rest is alles voorzien. Denk maar aan zeep, olie en kruiden, koffie, vaatwastabletten en gezelschapsspelen. Net als thuiskomen, dus!

Tip 

Zin om je dag relaxed te starten? Laat een ontbijt van Corsendonks Hof leveren in het Boskot.

 

Boskot praktisch

Adres Hoge Mierdse Heide 146, 2360 Oud-Turnhout

Indeling Ruime living en eetkamer met grote open keuken, 2 slaapkamers (1 met dubbelbed, 1 met stapelbed), terras met eettaffel en loungehoek.

Prijzen € 480/weekend, € 540/midweek, € 840 – € 980/week

Reserveren via de website.

Niet te missen in de buurt

Landschap De Liereman

Er lopen verschillende wandel- en fietsroutes door dit uniek stukje natuur. Ga je voor het korte Vennenpad (toegankelijk voor kinderwagens) of eerder voor het stoere Duinenpad van 10 km in samenwerking A.S.Adventure? In het bezoekerscentrum kun je terecht voor een interactieve tentoonstelling, een bibliotheek, een kleuterhoek en een frisse Gageleer in de cafetaria. Het bier wordt gebrouwen met gagel uit het natuurgebied. De koffie uit de cafetaria wordt gebrand in Oud-Turnhout.

 

Sapjes halen en picknicken bij Corso

In het Boskot wachten enkele sapjes van Corso om geproefd te worden. Snak je naar meer? Dan sla je gewoon je voorraad in bij Corso zelf. Je kunt elke dag van 8u tot 20u terecht in hun selfservice shop. Of je schrijft je in voor een picknick tussen de boomgaarden (van april tot augustus) of een privé boomgaardbeleving (vanaf 12 personen). In die unieke setting wacht je een heerlijke brunch of lunch met verse en huisgemaakte producten, allemaal lokaal of streekgebonden, geserveerd op oud porselein. Snel reserveren is een must!

 

Dagje uit in Turnhout

Wie al dat groen wil combineren met een vleugje stad moet in Turnhout zijn, op slechts een kwartiertje rijden. Bij Pique-Nique kun je de hele dag brunchen en smullen van bagels, salades en zoute wafels in een Frans sfeertje. Monsieur Louis gaat er prat op de beste croques en ‘croquettes’ te serveren en De Koeiketel is dé keet de meerwaardezoeker. Liefhebbers van een Scandinavisch interieur vinden dan weer hun gading bij Studio Ellis.

Vorig artikelVanaf 2031 diesels niet langer welkom in lage-emissiezones
Volgend artikelJe stoel verwarmen in een elektrische wagen? 55 keer zuiniger!