ZaligAanZee in Damme

Op het mooiste pleintje van Damme, achter huisnummer 7, vind je een vakantiewoning die niet zou misstaan in een interieurrubriek. Inclusief petanquebaan en pizzaoven. Klinkt aanlokkelijk genoeg voor lange avonden met familie of vrienden…?

Partijtje petanque

ZaligAanZee, dat zijn vijf XL vakantiewoningen in verschillende Belgische badplaatsen die hun naam niet gestolen hebben. Allemaal zijn ze gehuisvest in prachtig gerestaureerde en met veel smaak ingerichte panden, behaaglijk uitgedost om gezelschappen tot twintig personen een thuis-voor-even te bieden. Sinds kort hebben bezielers Kathleen en Stefaan er een telg bij. Niet vlak aan zee ditmaal, maar op een kwartier van de kust en zelfs op vaarafstand van Brugge. Aan de Damse Haringmarkt wacht onopvallend achter één van de witte gevels een piekfijn afgewerkte woning met vier slaapkamers en evenveel badkamers, een ruime zolderverdieping die nog eens tien slaapplekken telt én een tuin met overdekte lounge, petanquebaan, buitenkeuken en pizzaoven. Het weekend is begonnen van zodra je over de dorpel stapt!

De vakantiewoningen van ZaligAanZee hebben hun naam niet gestolen.

Ooievaar gespot

Terwijl boven euforische kinderstemmetjes druk discussiëren wie op welk niveau mag slapen, zwaaien we de deuren van de kamerbrede glaspartij open om de zomer in al zijn gewaarwordingen binnen te laten. Hier in de keuken staan is beslist geen straf. Knapperige groentjes gaan onder het mes, terwijl buiten het vuur aangemaakt wordt. Aan werkelijk alles is gedacht. Voldoende servies om een heel leger te voederen bijvoorbeeld, maar ook zeepjes op de badkamer, een petanqueset voor kinderen én volwassenen en al wat je mogelijk bent vergeten op je paklijstje. En terwijl een flesje gekraakt wordt en de eerste pizzapoging in de oven geschoven wordt, zijn ook meneer en mevrouw Ooievaar hoog op de toren van het Damse stadhuis druk in de weer met hun kroost. Zo fijn is het toeven in dit pittoreske dorp…

Terwijl de eerste pizza in de oven wordt geschoven, zijn meneer en mevrouw Ooievaar druk in de weer met hun kroost.

ZaligAanZee praktisch

Adres ‘Zalig In Damme’
Haringmarkt 7, Damme

Prijzen
Weekend vanaf € 1600

Reserveren
zaligaanzee.be

Liever een citytrip Antwerpen?
Wie liever de Sinjorenstad verkent, vindt daar twee ZaligInAntwerpen-vakantiewoningen tot 14 personen.

Onze tips in Damme en het Brugse Ommeland

Kiezen of delen bij Mout

Volop keuze om lekker te tafelen in Damme, van ouderwetse kost tot Michelin-niveau. Onze favoriet is Mout, een gastronomische bistrobar mét microbrouwerij, waar met passie bereid en ‘geshared’ wordt. Dat het een heerlijke plek is om te zitten, kan alleen maar als excuus dienen om extra porties te bestellen.

 

Met de boot naar Brugge

Als je in Damme verblijft, mis dan de gelegenheid niet om je door de Lamme Goedzak naar Brugge te laten voeren. De nostalgische rivierboot glijdt zo gezapig door het groen van de Damse Vaart dat de reis even mooi is als de bestemming zelf. In Brugge kun je dan weer profiteren van de wat luwere periode om eindelijk die citytrip in eigen land te maken. Stap bijvoorbeeld eens het Historium binnen, dat je op magische wijze meetroont naar de Gouden Eeuw met Jan van Eyck. Achteraf krijg je bij jouw drankje in het Duvelorium het panorama op de Markt er gratis bij.

 

Expeditie Bulskampveld en Urbancafé Lippensgoed

Een fijne daguitstap voor het hele gezin is Landschapspark Bulskampveld, dat zich uitstrekt over maar liefst vijf gemeenten. Goed voor 90 km² bossen en meer dan 150 km wandelpaden. Voor kids met zin voor avontuur zijn er ‘expedities’ uitgestippeld, waarbij je je meet met de bosdieren, balanceert op boomstammen en met droge broek de overkant van de beek moet halen. Honger gekregen? Verover een plek op het terras van Urbancafé Lippensgoed – of bij regenweer in het vrolijk getinte interieur. Op de kaart vind je verrassend originele gerechten.

 

TIP: Mis niet onze overige tips in Damme & Lissewege en ‘Brugge voor gevorderden‘.
Meer toeristische informatie vind je op de websites visitdamme.be en brugseommeland.be.

Previous articleAutovakanties naar Frankrijk populairst deze zomer
Next articleKen jij de verkeersregels in Frankrijk?