Trek je terug in de unieke boomhutten van Treelodge in de KempenSofie Roth

De boomhutten van Treelodge doen je de zorgen van alledag snel vergeten. Verstopt in de bossen van Retie hoef je je alleen maar af te vragen welke vogel fluit en wanneer je het vuur aansteekt. Welkom in de Kempen!

Knus én luxueus

Jarenlang timmerden Bram en Karen aan hun droom: een boomhuttenkamp in de stille Kempen, hun thuisbasis. Een plek om je terug te trekken met familie of vrienden, op te gaan in de natuur en al je zorgen achter te laten. En dat had niet op een knussere manier gekund. Elke boomhut is uniek, zowel qua visie als qua look. Wij logeren in de Tjiftjaf, de eerst boomhut die Bram met eigen handen – en veel hulp van vrienden en familie – bouwde. Die werd volledig opgetrokken uit hout, maar vergis je niet, dat betekent niet dat je zult moeten inboeten aan luxe.

Een plek om je terug te trekken met familie of vrienden, op te gaan in de natuur en al je zorgen achter te laten.

 

Turen naar het bos

Ook het interieur werd met zorg en veel aandacht voor detail vormgegeven. De keuken wil je zo mee naar huis nemen en in de badkuip blijf je gegarandeerd uren naar het eiken- en dennenbos turen. Met een symfonie op de achtergrond. De bonte specht als vurig allegro, het weemoedige geroep van de bosuil als adagio, het roodborstje als menuetto en de tjiftjaf in de vrolijke finale. Om daarna het vallen van de avond te vieren rond het kampvuur, in de hottub of aan de houtkachel. En zo bewijst Treelodge dat je de aardbol niet over hoeft om weg van de wereld te zijn.

Het vallen van de avond vier je rond het kampvuur, in de hottub of aan de houtkachel.

 

Treelodge praktisch

Op dit moment werden er al twee boomhutten opgetrokken; de derde (Bosuil) is nog in opbouw. De Tjiftjaf is alles wat je verwacht van het begrip ‘boomhut’. Je slaapt er comfortabel met 2 personen, of met 4 personen als je de zetel openklapt tot bed. De Bonte Specht werd zo mogelijk nog luxueuzer – een huis op poten zeg maar – en beschikt over 2 slaapkamers voor telkens 2 personen en ook een zetelbed in de leefruimte.

Adres

Hoevendijk 27, Retie

Prijs

  • Tjiftjaf (2 tot 4 pers.): vanaf € 200 per nacht
  • Bonte Specht (4 tot 6 pers.): vanaf € 270 per nacht

Reserveren

Klik hier.

Leuk om te doen in Retie

Kajakken op de Kleine Nete

Vanuit Retie kronkel je met de stroom mee tot in Kasterlee, Geel, Lichtaart (Bobbejaanland!), Herentals of – voor de moedigen onder ons – tot in Grobbendonk. Het kortste traject neemt je 5,8 kilometer lang mee over de Kleine Nete; zigzaggend tussen overhangende planten, door dichte bossen en tussen open velden. Het langste traject kost je 25 kilometer. Tip: neem je fiets mee en laat hem leveren aan je eindpunt. Boeken kan via de website van Kempen Kayaks.

Wandelen in het Prinsenpark

Wat een park! Het Prinsenpark strekt zich uit over 215 hectare en voert je door indrukwekkende bomenallees, langs grote en kleine vijvers met vogelkijkhutten en door stukken heide. Er lopen vijf verschillende bewegwijzerde wandelroutes door het domein, van een korte (2,3 km) door het bos tot een lange (9,1 km) door de verschillende natuurlandschappen. Variatie troef!

Eten afhalen bij Christels Keuken

Geen zin om je boomhut in te ruilen voor een restaurant? Dan ga je toch gewoon voor takeaway! Christels Keuken bereidt van maandag tot donderdag drie verschillende gerechten per dag. Van ovenschotels en risotto tot paella, gemaakt met lokale producten met een zo kort mogelijke keten. Jij hoeft alleen maar te kiezen. Het liefst kom je met je eigen bewaardoos. Of passeer voor een ambachtelijk ijsje. Die kun je trouwens ook tijdens het weekend krijgen. Smakelijk!

Previous articleZo bespaar je op je vakantierit met de wagen
Next articleHoe goed ken jij de regels? Doe de fietstest!