Loof Cabin

Wanneer je ’s ochtends de gordijnen van de Loof Cabin opent, lijkt het wel alsof je in de kruinen hebt geslapen. Dé plek voor een stressdetox!

De rust waait als een kwieke bries langs je heen zodra je het houten pad richting Loof Cabin bewandelt. Een erwtgroen bos aan de ene zijde en een ruisend korenveld aan de andere. Je moet al erg veel moeite doen om hier stress te ervaren.

Volledig in balans

Het mooie, strakke huis in het groen werd volledig zelf gebouwd door de gastvrouw en -heer. Maartens ervaring met houtskeletbouw kwam hier mooi van pas. Aangevuld met Ines’ kennis als setdresser van film- en tv-decors klopt elk detail in het plaatje. In de Loof Cabin staat niets te veel en niets te weinig. Strak met zowel Japanse als Scandinavische invloeden, maar toch ongelooflijk knus en huislijk. Je geniet van elke seconde die je hier spendeert. Wanneer alle notie van tijd en plaats verdwijnt, weet je dat het goed zit.

Elk detail klopt. Er staat niets te veel en niets te weinig. Je geniet van elke seconde die je hier spendeert.

In gedachten verzinken

Rust staat centraal. Geen wifi, geen televisie. Alleen jij en de natuur. Het ruisen van de bladeren en het orkest van opgewekte vogels zijn de enige dingen die je hoort. De Loof Cabin nodigt uit om een boek te lezen of om simpelweg even in gedachten te verzinken terwijl je druk bezig bent met zalig niksdoen. Het huis is opmerkelijk ruim met een strakke eethoek, gezellige zitplaats met houtkachel, mooie badkamer en ruime douche, keuken met vaatwasser en twee slaapkamers. Eentje naar de bomen gericht, de andere naar het open veld.

Het ruisen van de bladeren en het orkest van opgewekte vogels zijn de enige dingen die je hoort.

Loof Cabin praktisch

Adres

Loof Cabin, Koekoekstraat 64, Hoeselt

Prijzen

  • € 150 per nacht voor 2 personen
  • 4 personen, € 15 extra per nacht per persoon
  • minstens 2 nachten
  • € 60 eindschoonmaak

Reserveren

loof-cabin.be

Onze tips in de omgeving

Tussen Hasselt en Tongeren weerklinken prachtige dorpsnamen als ’s Herenelderen, Schalkhoven en Riksingen. Vlak bij de Loof Cabin kun je aansluiten op de Kluizenaarswandeling of verder ontspannen met één van deze tips.

Wijnkasteel Genoels-Elderen

In Limburg wordt er aardig wat aan wijnbouw gedaan, maar het enige Belgische wijnkasteel met een eigen wijngaard staat in Riemst. Begin jaren 90 haakte de familie van Rennes in Kasteel Genoels-Elderen weer aan bij een wijntraditie die in deze regio al in de 13de eeuw begon. Met 22 hectare aan wijnranken bottelen ze jaarlijks zo’n 120.000 flessen. Elke zaterdag kun je voor € 5 aansluiten bij een rondleiding op het domein en in de wijnkelders. Proeven kan uiteraard ook. De prijs voor een proeverij hangt af van het aantal glazen dat je wenst te proeven. Reserveren is verplicht.

In het spoor van de railbike

In 1856 werd de spoorlijn tussen Aken en Landen in gebruik genomen. Zo’n 6 kilometer ervan ligt er nog steeds. Met een railbike dender je tussen de tunnel van groen die de spoorweg links en rechts flankeert. Kedeng kedeng. Een leuk uitstapje, zeker met kinderen. Een tochtje duurt zo’n twee uur. Vertrekken kan om 10, 12, 14 en 16 uur. Je betaalt € 25 per bike (tot 4 personen) en reserveren is aangeraden.

Stukje Spanje in Bilzen

Kevin en Sara houden van Spanje. Een mooi land met een goede keuken. Die liefde wilden ze uiten met hun eigen restaurant, Barabas. De traditionele tapas met een eigen toets doen je verlangen naar de Spaanse zon. Ook de vegetarische opties zijn ruim.

Tips

Goed verzekerd Op pad met de wagen? Denk aan je VAB-Pechbijstand. Vanaf € 125 krijg je dag en nacht gegarandeerde hulp van onze eigen wegenwachters.

Toeristische info Extra inspiratie op doen kan op de site van Toerisme Limburg.

Meer bijzonder logeren Wij logeerden ook bijzonder in de duinen van Zoutelande, in een Slow Cabin, in Les Cabanes de Rensiwez en in een Wikkelhouse van karton.

Vorig artikelWaar echte 4×4’s allemaal toe in staat zijn
Volgend artikelDe geschiedenis van Honda