Slô boomhutten in de Ardennen

De knop van de dagelijkse hectiek uitzetten gaat het best op een plek waar de aarde lijkt te stoppen. Bij ICI ervaar je dat gevoel, bungelend tussen het groen van de Ardennen.

Je kunt er nog net een sms versturen, maar vergeet filmpjes streamen. Zulke plekken bestaan nog in ons land! Diep in de bossen van het dorpje Humain bouwden Tim en Toon een perfecte ontsnappingsplek, weg van de dagelijkse sleur, geïnspireerd door hun reizen naar Colombia en Slovenië, waar ze dagenlang afgesloten van de buitenwereld leefden. Je parkeert je auto aan de rand van het bos en gaat te voet naar jouw eigen einde-van-de-wereld-plekje.

Luxueus vogelnest

De zes boomhutten van ICI (vroeger Slô) werden strak vormgegeven, maar stralen door het vele hout en glas tegelijkertijd ook diepe warmte en rust uit. Wij kozen voor de gezellige ‘Flying Fermette’, maar je kunt ook opteren voor de hippe ‘Glass Cube’ of de riante ‘Tower’. Door hun Scandinavisch geïnspireerde inrichting voelen ze heerlijk knus aan, terwijl ze je ook een ruime blik op de groene omgeving gunnen. De hutten hangen tussen de bomen, waardoor je het gevoel krijgt een vogel in een luxueus nest te zijn. Het is er ’s avonds zo stil dat ik de luchtbelletjes uit mijn drankje hoor ontsnappen.

De boomhutten werden strak vormgegeven, maar stralen door het vele hout en glas tegelijkertijd ook diepe warmte en rust uit.

Koken op knisperend hout

ICI is volledig off grid, zoals dat zo mooi heet. Compleet afgesloten van het internet, elektriciteitsnet en waterleidingen, en toch kunnen we er het licht aansteken en een warme douche nemen. Dat is het resultaat van een indrukwekkende logistieke operatie die zich elke dag in het bos voltrekt. Het water wordt dagelijks aangevoerd in een groot vat, genoeg voor een verkwikkende douchebeurt van een paar minuutjes. Dankzij herlaadbare batterijen kunnen we ’s avonds het licht aanknippen. Een potje koken doen we dan weer op een knisperende houtkachel. Wanneer de avond valt genieten we vanop ons eigen terras van de lucht die het licht inruilt voor het donker. En als Klaas Vaak is langsgekomen, klauteren we met een ladder naar de gezellige slaapkamer in de nis van het dak.

ICI is volledig off grid. Compleet afgesloten van het internet, elektriciteitsnet en waterleidingen.

ICI praktisch

Adres

De 6 boomhutten van ICI liggen verstopt in de bossen en hebben dus geen adres. Volg de houten wegwijzers in het centrum van Humain.

Prijs

De Glass Cube (max. 2 pers), Flying Fermette (max. 4 pers) en Tower (max. 5 pers) boek je vanaf € 200 euro per nacht. Een ontbijt kun je extra reserveren voor € 15 per persoon.

Reserveren

Meer weten of reserveren? Klik hier.

Leuk om te doen in de omgeving

De natuur ervaren

In de buurt van ICI lopen een paar bewegwijzerde wandelingen die niet te pittig zijn. Mag het wat uitdagender en wil je de Ourthe als decor, dan kun je verder rijden naar Bérismenil. Aan de kerk start een wandeling van 5 kilometer (bordjes met geel kruis). Er zit een stevige helling in en wat klauterwerk aan de oevers van de Ourthe, maar je ogen krijgen wel de kost. Hetzelfde geldt voor een wandeling die start in het centrum van Nadrin (bordjes met het groene vierkant). Deze 5,5 kilometer lange tocht leidt je naar de rotswand van Le Hérou die hoog boven de Ourthe uitsteekt.

Op uitkijk in het kasteel van La Roche

Al sinds de middeleeuwen waakt een robuust kasteel over het centrum van La Roche-en-Ardenne. Leuk om te doen met kinderen die ervan dromen om een prinses of koene ridder te zijn. Beklim de uitkijktoren voor het beste uitzicht over La Roche. In het zomerseizoen kun je er dagelijks een valkenshow meepikken

Wild spotten van dichtbij

Wil je een keertje wild zien? Dan kun je natuurlijk een dag lang ergens in een camouflagetentje gaan zitten. Makkelijker is een uitje naar het sympathieke wildpark in La Roche-en-Ardenne. Je spot er everzwijnen, herten, steenbokken, een roedel wolven en als je een beetje geluk hebt de schuwe lynx. Voor de allerkleinsten zijn er ook wat boerderijdieren en een behoorlijke speeltuin.