Bijzonder logeren Dammhus vakantiehuis Ravels Poppel

In het groene Poppel, in de rechterbult van de provincie Antwerpen, ligt Dammhus, het bekendste A-frame van Vlaanderen. Een ruime vakantiewoning voor twaalf, waar je je even helemaal weg van de wereld waant.

Bij aankomst worden we meteen aangetrokken tot het grote terras met lange houten tafel en een ketting sfeerlichtjes, terwijl er zich stilaan iets nog uniekers prijsgeeft. Aan de voorkant van de vakantiewoning ligt namelijk een immense vijver, verstopt tussen een rij bomen en struiken. De ideale plek voor een kampvuur, een wandeling rondomrond of trage avonden op het terras. Geloof me, onze blik zal nog vaak afdwalen, want ook de living biedt een uitzicht op het water.

 

Alles om tot rust te komen

Het interieur van Dammhus is sober maar gezellig. Het veelvuldige gebruik van multiplex geeft de vele strakke lijnen wat meer warmte, en enkele boeken, kaders, kussens en een immens zwevend droogbloemstuk zorgen voor de huiselijkheid. De ideale mix dus om tot rust te komen. Ook de vier slaapkamers en twee badkamers werden sober gehouden, zodat niets onze nachtrust in de weg staat. In de keuken werd zelfs aan emaille servies voor kinderen gedacht. We vullen de witte Smeg-koelkast met aperitiefhapjes en verse kazen, snijden stokbrood op het bosgroene formica werkblad en nestelen ons in de lange zetel, met onze eigen vijver als decor en de stilte van de ‘stille Kempen’ als achtergrondmuziek.

’s Anderendaags zetten we de schuifdeur van het A-frame wagenwijd open om de zon te laten binnenstromen. We ploffen neer in de houten adirondacks om zo veel mogelijk winterzon op te nemen. Een weekend in Dammhus is zo voorbij…

 

Dammhus praktisch

Adres

Dammhus bevindt zich in Poppel, een deelgemeente van Ravels in het noorden van de Kempen, vlak bij de Nederlandse grens. Het exacte adres krijg je bij reservering.

Prijs

Maximaal 12 gasten (max. 10 volwassenen), € 1050 voor een weekend (vrijdagnamiddag tot maandagochtend), € 600 voor een midweek voor 4 gasten (prijs wordt aangepast naargelang van aantal gasten).

Reserveren

Een verblijf reserveren doe je via de website van Dammhus.

Onze tips in de buurt van Dammhus

Flirten met de Nederlandse grens

Een grensdorp als geen ander: Baarle-Hertog is een Belgische enclave, Baarle-Naussau is Nederland. Samen vormen ze één gemeente, elk met hun eigen wetgeving uiteraard. Je koopt er je medicatie goedkoper bij de drogist én vindt er dagvers brood zoals wij Belgen het graag hebben. Het beste van twee werelden dus!

Shoppen bij de boer

Sla wat lokale hoeveproducten in om die coole Smeg mee te vullen. Bij boerderijwinkel Kukelekoe shop je verse kazen en stukken vlees van de boerderij en speciaalbieren, vruchtensappen, koekjes, dips en confituren uit de streek.

Wandelen over bruggetjes

De Bruggeskeswandeling brengt je 10 kilometer lang door het Gewestbos van Ravels, één van de grootste bosgebieden van de provincie Antwerpen. Je gaat volledig offroad door bos, graslanden, vennen en heide en overwint beken, grachten en greppels. Gelukkig houden de vele houten bruggetjes je voeten droog.

Vorig artikel10 tips om veilig te rijden bij hevige wind
Volgend artikelMag ik voor een inrit parkeren als ik in de auto blijf zitten?