Cabanes des Grands Chênes

Voor een Tarzan & Jane gevoel trek je naar hartje Picardië, waar de boomhutten van Cabanes des Grands Chênes in al hun beslotenheid onthalen op een portie rust en groen.

Een dorp met amper honderdvijftig inwoners, én een statig kasteel. De lange oprijlaan van Château de Raray vormt een galante entree. Uit de autokoffers worden ijverig golfclubs getild, want deze plek is ook populair bij golfers. Aan de achterkant van het botergele gebouw wachten niet alleen gladgeschoren grasmatten, maar ook een uitgestrekt park waar hoog in de bomen hemelse logeerplekken schuilen: Cabanes des Grands Chênes.

Boomhut op maat

Je kunt je naar jouw verblijf laten rijden met een golfkarretje, maar eigenlijk is het heerlijk om langs het slingerende pad op zoek te gaan naar ‘jouw’ cabane en tussen de kruinen de andere te spotten. Zes of dertien meter hoog, met wenteltrap of loopbrug, hottub of liefdesnest, met twee of voor een heel gezin: bij Cabanes des Grand Chênes heb je de keuze. De twintig boomhutten zijn allemaal verschillend, maar wel steeds voorzien van alle comfort.

Zes of dertien meter hoog, met twee of voor een heel gezin: aan jou de keuze!

Geen hoogtevrees

Onze keuze viel op de Cabane Spa Origin om z’n originele vorm. Een steile ladder leidt van de begane grond naar een platform waar de hottub lustig borrelt. Via een lange, ritmisch wiebelende hangbrug komen we bij ons logies, een achthoekige ruimte met pal in het midden de stam van de eik die deze cabane draagt. Nog een trap – loodrecht dit keer, niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees – brengt ons naar het terras onder het groene bladerdek.

Een dertig meter lange hangbrug leidt rechtstreeks van je hut naar de hottub.

En je bagage?

Die takel je gewoon naar boven. Net als het ontbijt dat ’s ochtends wordt rondgebracht met een golfkarretje. En wie z’n heerlijke logeerplek niet wil verlaten – we durven erom verwedden – kan ervoor kiezen om één van de dinermanden te laten ‘aanpikken’. Dit is cocoonen in de meest pure vorm.

Praktisch

Adres

Coucou Grands Chênes, Château de Raray, 1 rue Jean Cocteau, Raray.

Prijzen

Cabanes Duo vanaf € 180 per nacht, Cabanes Famille vanaf € 250 per nacht.

Reserveren

cabanesdesgrandschenes.com

Onze tips in de omgeving

Kastelen kijken

In de Oise heb je keuze te over als het op kastelen, kathedralen en paleizen aankomt. Chantilly is de meest ronkende naam, maar wij lieten ons charmeren door het kasteel van Pierrefonds. Een imposante burcht, ooit door Napoleon voor een habbekrats opgekocht en later door architect Viollet-le-Duc op bijzondere wijze nieuw leven ingeblazen. Robuuste bolster, bonte pit. Absoluut een bezoek waard.

Picardische charme

Een en al Picardische charme, dat is wat je van deze regio mag verwachten. Een leuke plek om te vertoeven is Compiègne. Relatief onbekend, maar ooit genoot deze stad veel aanzien. Een getuige van dit rijke verleden is het kasteel van Compiègne. Bestel een kopje thee en stuk taart in het bijhorende Salon de Thé du Jardin des Roses en geniet van de rust midden in de stad. Ook leuk om te bezoeken: het Musée de la Figurine Historique, waar alle belangrijke veldslagen minutieus uitgebeeld zijn.

Les Ferlempins

En als je dan toch in Compiègne bent, ga beslist tafelen bij Les Ferlempins. Elk gerecht dat de broers Antoine et Guillaume op de kaart zetten, wordt met passie voor product, creatieve branie en zin voor detail samengesteld. En met evenveel liefde geserveerd. Je luncht hier voor € 21 en eet ’s avonds een driegangenmenu voor slechts € 39. Wat ons betreft, een ster waard!

Meer bijzonder logeren

Ontdek meer aparte logeeradressen: wij sliepen eerder in de duinen van Zoutelande, in een Slow Cabin op een geheime locatie, in les Cabanes de Rensiwez in de Ardennen, in een kartonnen huisje nabij De Biesbosch en tussen Limburgs Loof.

Goed verzekerd 

Met VAB-Reisbijstand ben je ook verzekerd voor al je weekendjes weg. Vanaf € 88 per jaar of € 111 voor het hele gezin

Vorig artikelNieuw: Ford Puma, inclusief snufjes
Volgend artikelKun je verbranden achter glas?