Een schicht in de schemer, een onverwacht geluid, geritsel in het struikgewas… zou dat een stel everzwijnen kunnen zijn – of is het een reetje? In het ‘glamping-only’ vakantiepark Buitenplaats Beekhuizen kun je je lijstje van Nederlandse big five afvinken terwijl je knus geniet van een drankje op je terras.

Nederland vlak? In Nationaal Park Veluwezoom klauter je tot negentig meter hoog. Het golvende landschap van heide en dennen trekt ’s zomers met zijn felpurperen pracht een massa bewonderaars, maar is ook in de andere seizoenen indrukwekkend. Aan de voet van de Posbank, zoals dit punt genoemd wordt, ligt Buitenplaats Beekhuizen.

Glamping-only

Toen zeven jaar geleden de verwaarloosde Camping Beekhuizen te koop stond, was dit een gedroomde kans om midden in de fenomenale natuur een weldoordacht project neer te poten. Geen kampeerterrein, maar ook geen klassiek vakantiepark. Wel een ‘glamping-only’ met een beperkt aantal accommodaties – waardoor niet alleen de gast alle rust vindt, maar ook de omgeving niet verstoord wordt. Als eerste werden er pods neergezet, later gevolgd door lodgetenten. Sinds 2021 kun je bij Beekhuizen ook verblijven in één van de zeven ‘forest cabins’.

Breedbeeld

Het mooiste aan zo’n cabin is misschien wel de vele meters raam, als een breedbeeld dat non-stop de natuur uitzendt. Aan de ene kant van dat glas wacht een knusse living en een zeer gerieflijke keuken, aan de andere kant een terras met romantische schommelstoel en XL olielamp. Het is geen straf om je hier knus te nestelen en geduldig te wachten of na valavond misschien één van de Nederlandse big five zich vertoont. Vooral everzwijntjes komen graag wroeten in de bosbodem op zoek naar voedsel.

 

Avontuur verzekerd

Voor kinderen ligt avontuur voor het rapen. Takken sjouwen en een kamp bouwen. De plaatjes op je bingokaart afvinken. Met het hele gezin de knaloranje hottub induiken. En als het regent, is er de kist met spellen van 999 Games als redmiddel. Ga zeker eens langs bij restaurant Woodz voor koffie, lunch, borrel of diner. Reserveer je plekje onder de canvas luifels of schuif aan bij de lange picknickbanken. Fijn is dat je het hele jaar door semi-outdoor kunt tafelen – zonder kou te lijden. En terwijl jij je keuze maakt uit de verlokkelijke menukaart, glijden de kids voorbij aan de zipline.

Ga je ’s avonds op stap, vergeet niet de lamp mee te nemen die je meekrijgt bij het inchecken, want als de avond valt, wordt het hele park pikdonker. Ook dat is deel van het avontuur!

 

Buitenplaats Beekhuizen praktisch

Adres Bovenallee 1, Velp (Rheden)

Prijzen Luxe Pod vanaf € 66, Lodgetent vanaf € 110 per nacht (eigen hottub optioneel), Forest Cabin vanaf € 125 per nacht (excl. schoonmaakkosten en bed- en badlinnen).

Reserveren via de website.

De leukste uitjes in en om Arnhem (met kids!)

De Spelerij / De Uitvinderij

De meest bijzondere speeltuin die je ooit hebt gezien. Hier zijn speeltuigen ware kunstwerken, gebouwd uit oude machineonderdelen. Wonderlijke creaties die je zelf – of samen met anderen – in werking zet. Een plek die tot de verbeelding spreekt. Heb je buiten alles ontdekt, duik dan de Uitvinderij in, een grote werkplaats waar je aan de slag mag met allerlei materialen en échte machines. Figuurzagen, metaal plooien, piepschuim branden, een verfspetterschilderij ponsen of een sleutelhanger uit plexiglas maken… Kinderen gaan hier apetrots en met een handvol eigen creaties naar huis.

Eusebiuskerk

Met zijn 93 meter hoge toren domineert de Eusebiuskerk de stad Arnhem. Naar de mis gaan kun je er slechts nog één keer per maand; vandaag de dag wordt de kerk vooral gebruikt voor exposities. Maar wie even boven de stad wil verrijzen, stapt in de lift – ín de toren – die je naar de glazen balkons brengt. Op zestig meter hoogte heb je een weergaloos uitzicht op Arnhem en omgeving. Dé selfieplek bij uitstek. Als je die stap durft zetten natuurlijk… (Tip: Spot vanop de glazen balkons de gebeeldhouwde Disney- en stripfiguren!)

Burgers’ Zoo

Droom je van een wereldreis? Het kan in Nederland, en dat in één dag! In dierentuin Burgers’ Zoo wandel je van het tropisch regenwoud via de woestijn en rimba naar ’s werelds grootste overdekte mangrove. Duik de oceaan in en ontdek de bewoners van de savanne. Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn grootschalig nagebouwde natuurlijke leefomgevingen. Voeg daar nog een tweetal restaurants en een binnen- en buitenspeeltuin aan toe en je zit gebakken voor een geslaagde dag familieplezier.

 

Kindvriendelijke restaurants

GoedProeven: Samen kiezen van de uitgebreide menukaart en allerlei lekkers bestellen tot ieders honger en goesting gestild is. Centrum

Reuvershoeve: Iedereen vindt zijn meug in de lange lijst van pannenkoeken – hartig én zoet, of een mix van beide. Smullen geblazen!

Roadhouse: Restaurant in de sfeer van een American diner met op het souterrain een stoere speelruimte voor de kids, inclusief bioscoop.

Meer tips in de omgeving vind je op de website van Regio Arnhem.

Vorig artikelBrandstofschaarste in Frankrijk: jerrycan meenemen helpt niet altijd
Volgend artikelHoe lang neem je een omniumverzekering voor je auto?