Header wellness

Wil je een vakantie waar je helemaal relaxed van terugkomt? Probeer eens één van de wellness bestemmingen uit deze top tien.

1. Bath

Het hart van de Engelse wellness ligt in het prachtige stadje Bath, waar mensen al eeuwen de warmwaterbronnen opzoeken. Vandaag kun je zowel naar de oude Romeinse baden als naar de moderne Thermae Bath Spa.

2. Bretagne, Frankrijk

Frankrijk heeft zich gespecialiseerd in de heilzame kracht van zeewater met algen en mineralen: thalassotherapie. Vooral Bretagne is de hotspot met zo’n 15 kuurhotels, van Saint-Malo aan de noordkust tot La Baule aan de zuidkant.

3. Dode Zee

De Dode Zee tussen Israël en Jordanië bevat zo’n hoge concentratie aan mineralen dat die prima is voor de huidziekte psoriasis. Je kunt er medisch begeleid kuren, maar ook voor pure ontspanning komen: zalig drijven op de zee aan je gespecialiseerde resorthotel.

4. Finland

In Finland betekent wellness natuurlijk de sauna. Onvergetelijk: samen zweten in een blokhut in het bos rond een houtgestookte oven, je bloedsomloop stimuleren met berkentakken en daarna afkoelen in een meertje.

5. Hongarije

Door de vele mineraalrijke thermale bronnen in Centraal-Europa leeft hier een echte traditie van gezondheidskuren. Ook in Hongarije horen kuurbaden eerder bij het gewone leven dan bij een luxebezigheid. Lees hier wat onze favoriete wellness-bestemmingen in Hongarije zijn.

6. IJsland

In de openlucht relaxen in natuurlijk heet water en het noorderlicht zien? Daarvoor moet je in IJsland zijn, waar de vulkanische bodem voor warmte en warmwaterbronnen zorgt. Naast de bekende Blue Lagoon zijn er ook nog heel wat andere hot springs.

7. Kerala, India

De wortels van de traditionele ayurveda-geneeswijze liggen in India. Vandaag kun je daar als westerling vooral van genieten in de zuidelijke staat Kerala, waar het aanbod gespecialiseerde hotels groot én verzorgd is. Ook combinaties met yoga en meditatie.

8. Malediven

Eilandromantiek met luxewellness is op heel wat exotische plekken te vinden, maar op de Maldiven is de concentratie van wellnessresorts opvallend groot. Een massage met uitzicht op zee of in een futuristisch onderwaterpaviljoen.

9. Oostenrijk

Ook Oostenrijk heeft thermale bronnen en een traditie van gezondheidskuren. Maar dat wordt, zeker in de bergen en skigebieden, op grote schaal gekoppeld aan fraaie wellnessluxe, vaak tegen een verrassend scherpe prijs.

10. Spa, wellness in eigen land

Ons eigen Spa in de Ardennen deed haar naam aan de Engelstalige wereld cadeau, waar een ‘spa’ synoniem is voor kuur- of wellnessoord. Het ijzer- en koolzuurhoudende water van Spa is al eeuwen bekend en de moderne thermen blijven een trekpleister.

Vorig artikelVAB-Reisbijstand in de beginjaren
Volgend artikelWat kost een boete in het buitenland?