Bosco Verticale in Milaan

Het mooie, trotse Milaan heeft alle troeven om één van Europa’s meest zinderende steden te zijn: mode, architectuur, shopping en lekker eten.

1. Via Monte Napoleone

In deze straat van Milaan geldt: zien en gezien worden. En voor de gegoeden onder ons, af en toe ook even diep in de geldbuidel tasten. Deze vrij smalle straat herbergt zowat alle zogenaamde flagship stores van de grote Italiaanse modemerken: Ferragamo, Bvlgari, Armani, Versace, Hogan.

2. De Duomo van Milaan

Verbazend hoe weinig mensen ervan op de hoogte zijn dat je een kaartje kunt kopen om het dakterras van de Dom te bezoeken. Een absolute must. De basiliek zelf is uiteraard ook de moeite waard, maar een wandeling op het dak is een belevenis op zich.

3. Ceresio 7

Op het dak van het historische Enel-gebouw vind je dan weer een van de absolute geheimplekken van Milaan, bar en restaurant én zwembad Ceresio 7. Plek om te zien (modellen m/v, jawel) en gezien te worden. Prijzen zijn navenant, maar je kunt er gewoon ook voor een cocktail of glas wijn terecht.

www.ceresio7.com

4. Eataly

Het absolute shoppingparadijs voor foodies en eenieder die de Italiaanse keuken genegen is. Je kunt er inkopen doen, maar ook lunchen in één van de lokale restaurants. Ambachtelijke pizza met een birra hoeft niet zo gek veel te kosten. Gouden raad: voorzie een vijftal kilo extra in je reiskoffer op de terugreis.

www.eataly.net

5. Corso Como

De buurt rond de Corso Como is een must. Je vindt er het pas genoemde warenhuis Eataly, maar ook hippe designwinkels en lekkere pizzerie. Via de Piazza Gae Aulenti bereik je een nieuw stadsdeel met het verticale bos van Stefano Boeri. Bijzondere architectuur!

6. Tip voor de mama’s: Dmagazine

Als de nieuwe collectie een tikje pittig uitvalt, kun je in een achterafstraat van de Via Monte Napoleone ook vroegere collecties aanschaffen. Alternatief voor de Gucci’s, Fendi’s en Armani’s van deze wereld. Soms tikje obscure merken, en toegegeven, meer dan maatje 40 vind je er niet.

Via Bigli 4 en nu ook Via Manzoni 44, www.dmag.eu

7. Tip voor de papa’s: Milan Megastore

Een kleine voetballer in huis? Ach, toen wìj jong waren, was AC Milaan de ploeg van Europa. Beter dan Barcelona en KV Mechelen. In de Milan Megastore kun je een origineel shirt van Milan kopen en er meteen je eigen naam in laten graveren.

Galleria San Carlo, store.acmilan.com

Tip

Lees ook onze tips voor 24u in Venetië!

Praktisch

Erheen VAB-Magazine vloog met TUIfly rechtstreeks tussen Antwerpen en Milano-Malpensa.

Fietsverhuur Je kunt op verschillende plaatsen in de stad fietsen huren met het Bikemi-systeem. De eerste dertig minuten zijn gratis. Milaan doet inspanningen om het fietsen eenvoudiger te maken, maar de auto en motorfiets zijn er nog steeds koning.

Overnachten We verbleven in het knappe viersterrenhotel Best Western Galles, vrij klassiek ingericht en met bijzonder vriendelijk hotelpersoneel. Te boeken via www.tui.be.

Beste reisperiode De maanden september en oktober.

Goed verzekerd Reis zorgeloos tussen de Ferrari’s en Lamborghini’s met een VAB-Reisbijstand.

Toeristische info www.turismo.milano.itwww.enit.it

Vorig artikelDe 6 musts van Londen
Volgend artikelOntdek Krakau met deze 10 adresjes