Den Bosch kathedraal

‘s-Hertogenbosch, Den Bosch voor de vrienden. Een stad op maat van zowel kunstminnaars als levensgenieters. Zeven leuke tips om te doen of te zien.

1. Snellestraat

In de Snellestraat in Den Bosch vind je tal van leuke boetiekjes, van Oak tot Vintage Room, waardoor een korte straat plots toch heel lang kan lijken. In Dit, zowel geschikt om te lunchen, te dineren, te ontbijten als te borrelen, kom je meteen thuis. Je vindt er resems tijdschriften, een vergiet friet met mayo en paracetamol om die kater van gisteren door te spoelen.
Snellestraat 24-26 – www.eetbardit.nl

2. Terrassen in Den Bosch

De inwoners van Brabant zijn de meest Vlaamse Nederlanders. Ze houden dus ook van lekker eten en drinken. Terrasjes zijn er in Den Bosch dan ook bij de vleet. De Korte Putstraat lijkt één langgerekt terras en ook op de Vismarkt is het gezellig toeven.

3. Het Paleiskwartier

Moderne architectuur vind je in het Paleiskwartier, een wijk in Den Bosch die wonen en werken wil verenigen. De nieuwe Paleisbrug brengt voetgangers en fietsers met bomen, struiken en wuivende grassen stijlvol naar de overkant. In Buurt! kunnen vriendelijke buurtmannen en –vrouwen de nodige honger stillen.
Koningsweg 100 – www.buurtdenbosch.nl 

4. Bossche bollen

Banketbakkerij Jan de Groot voorziet heel Den Bosch van zijn fameuze Bossche bollen, roomsoezen behangen met chocolade. Kwestie van zeker genoeg calorieën binnen te spelen.
Banketbakkerij Jan de Groot – Stationsweg 24 – www.bosschebollen.nl

5. Pilkington’s

Pilkington’s verrast met een zalig zonneterras. De prijzen zijn bescheiden, maar de plek zit dus ook vaak afgeladen vol. De high tea is er indrukwekkend.
Torenstraat 5 – www.pilkingtons.nl

6. Varen in Den Bosch

Met een bootje kun je door het eeuwenoude stelsel van waterlopen varen. Sommige tochten zijn gedeeltelijk overdekt omdat er vroeger door plaatsgebrek binnen de stadsmuren van Den Bosch dan maar over het water heen werd gebouwd.

7. Even buiten Den Bosch

Even tot rust komen net buiten Den Bosch? Dat kan in het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, de Brabantse Sahara, goed voor 3500 hectare naald- en dennenbossen, heide en stuifduinen, een eigen wandelnetwerk van 130 kilometer en tal van paarden-, mountainbike- en fietsroutes.

Vorig artikelIn Vervoering: Renault Estafette
Volgend artikelIn Vervoering: Harley-Davidson Amigo