Harley-Davidson Amigo

Als pubers bromden we door het dorp en maakten we de straten ‘onveilig’.

Clubje

“In die tijd had ik samen met zo’n twintig kameraden een brommerclubje. Allemaal Piaggio’s, Wallaroo’s en Camino’s. Zo bromden we door het dorp en maakten we de straten ‘onveilig’. Eén van de jongens was verliefd op een meisje. Zij woonde op een pleintje en om indruk te maken, gingen we met z’n allen wat toertjes maken voor haar deur. Achteraf bekeken heel grappig. De verhalen van toen komen nog regelmatig naar boven op café. Maar niet alles is geschikt voor publicatie.” (lacht)

Verbouwing

“De inspiratie voor deze verbouwing vond ik bij mijn neef. Hij had van zijn brommer een chopper gemaakt, maar reed er niet meer mee. Toen ik bijna zestien was, mocht ik hem lenen tot zijn kinderen oud genoeg zouden zijn om er zelf mee te rijden. Ik lapte het brommertje op en reed er trots mee door het dorp. Iedereen vroeg of ik hem zelf had gemaakt en ik vond het altijd zo lullig om te zeggen dat hij eigenlijk van mijn neef was. Daarom begon ik met mijn eigen project. Ik kocht een Honda Amigo en bouwde hem om tot een Harley. Dat ding heb ik helemaal uit elkaar gevezen, doorgeslepen en aangepast. Ik monteerde een Harley-benzinetank en uitlaat, paste de vering aan, enzovoort. Zonder plan ben ik er aan begonnen, maar in mijn hoofd wist ik wat ik wilde. Mijn vader vond het resultaat fantastisch, mijn moeder daarentegen was niet zo’n fan van mijn verbouwkunsten.”

Mijn moeder was niet zo’n fan van mijn verbouwkunsten.

Harley-Davidson Amigo
Harley-Davidson Amigo

Ondertussen heb ik een echte Harley. Samen met mijn vader ga ik weleens op uitstap.

Harley-Davidson

“De liefe voor Harley-Davidson komt van mijn vader. Die interesse en passie kreeg ik met de paplepel ingegoten. Ik ben geïnteresseerd in álles met wielen en een motor. Ook de fascinatie voor Amerika komt van mijn vader. Toen ik met een kameraad een tocht langs de westkust van de VS maakte, vroegen we naar een échte Amerikaanse huurauto, geen Kia of Toyota. De man achter de balie vond dat super, en dus kregen we een Ford Explorer, een uit de kluiten gewassen SUV. We hebben prachtige dingen gezien, maar het leukste vond ik de autotocht an sich. Het gevoel van vrijheid en ruimte, dat fabelachtige Amerika uit de films. Geweldig! Maar ik weet ook wel dat the American way of life een beetje een zeepbel is. Ondertussen heb ik een echte Harley. Samen met mijn vader ga ik weleens op uitstap. Hij kent de mooiste routes op zijn duim. Ik geniet van het buiten zijn. Als het mooi weer is en ik heb tijd, dan ben ik weg. En de omgebouwde Amigo? Die staat aan de kant voor wanneer mijn kinderen oud genoeg zijn om ermee te rijden.”

Steekkaart eigenaar

Naam:

Arnd Van Vlierden
Woonplaats:  
Houthalen-Helchteren
Leeftijd:
29
Eerste wagen:
Mercedes 308
Huidige wagen: 
Chevrolet Astro Van
Droomwagen: 
Dodge Challenger 68
Harley-Davidson Amigo
Vorig artikel7 keer op ontdekking in Den Bosch
Volgend artikelGetest: Renault Mégane