Hip brunchen in Brussel onze favoriete adresjesLa Fabrique en Ville

In Brussel geen tekort aan hotspots. Daarom zochten wij naar de leukste plekken in onze hoofdstad om te ontbijten of te brunchen. Onze tips!

 

Crème

Er waren eens vier vrienden die een tijdje in Australië leefden. De brunch scene down under bleek er een van all day long te zijn. En dus besloten ze om datzelfde concept naar hun geliefde Brussel over te halen. Concreet betekent dat koffie, pancakes, granola, toast en bowls de hele dag door! En dat alles kleurrijk gedecoreerd en in een knap pand met boho sfeertje. ’t Is aan de Zavel dat je zijn moet!

Rollebeekstraat 30, 1000 Brussel – dagelijks geopend

La Fabrique en Ville

Knus weggestopt in het Egmontpark is La Fabrique en Ville de ideale plek om even op adem te komen. Bij mooi weer op het grote, door groen omgeven terras, bij minder mooi weer onder de hoge plafonds en in het warme interieur van het koetshuis. Tijdens de week ontbijt je tot elf uur met bananenbrood, eitjes of een toast. In het weekend kun je je volledig laten gaan met de homemade brunch à volonté. Brood, yoghurt, fruit, charcuterie en de hele reutemeteut. En dan hebben we het nog niet gehad over de salades, warme gerechten, pannenkoeken en zoetigheden. Oh, en zeiden we al dat het à volonté is?

Egmontpark, doorgang via Waterloolaan of Wolstraat, 1000 Brussel – dagelijks geopend

Les Filles

Hier focussen ze graag op de goede dingen des leven: de natuur en fijne ontmoetingen. Neem plaats aan de lange gastentafel om samen met anderen te genieten van dagverse, artisanale en biologische ingrediënten, zorgvuldig gekozen volgens de seizoenen en het aanbod op de markt. Les Filles vind je terug op drie locaties in Brussel: op de Oude Graanmarkt in de Dansaert-buurt, in het BELvue Museum naast het Koninklijk Paleis en in Elsene. Wie niet genoeg krijgt van al dat lekkers neemt simpelweg een verse portie mee naar huis of boekt een kookworkshop.

Oude Graanmarkt 46, 1000 Brussel – Paleizenplein 7, 1000 Brussel – Jean Chapeliéstraat 4, 1050 Elsene – dagelijks geopend

CHYL

Gezond, natuurlijk en seizoensgebonden. Dat is kortweg waar CHYL voor staat. Deze groene terugtrekplek in een zijstraat van de Louizalaan heeft ook gedacht aan vegetariërs, veganisten en mensen met een intolerantie voor gluten en lactose. Op zondag is het brunchtijd met verse sapjes en zoetigheden. In de aanpalende winkel shop je verpakkingsloos, van verse en droge voedingswaren tot cosmetica. Vergeet je glazen bokaal dus niet mee te nemen.

Belle-Vuestraat 62, 1000 Brussel – shop dagelijks geopend, restaurant gesloten op maandag

Hntrlnd

Een héle dag ontbijten en brunchen, klinkt dat niet als de hemel? Het kan in Hntrlnd, een koffiebar dat zichzelf omschrijft als een urban refuge oftewel een toevluchtsoord in de stad. Hoe dan ook, vanaf 8 uur kun je er aan de roereieren of aan de granola, açaï en buddha bowls. Vanaf 10 uur laat je avocado, pesto of cheddar op je toast smeren of ga je resoluut voor de bananenpannenkoeken met chocolade. Je hebt een hele dag de tijd!

Charleroise Steenweg 179, 1060 Sint-Gillis – gesloten op zondag

Previous article6x Deens design in Kopenhagen
Next articleVeilig joggen, ook in donkere dagen