VenetiëHeikki Verdurme

Venetië is romantiek. Een idyllische citytrip met als decor de kleurrijke huisjes die weerspiegelen in het Canal Grande.

10u – San Marcoplein

Op het San Marcoplein laveer je tussen duiven en Chinezen met selfiestick, maar het is meer dan de moeite! Hier staan de bekendste en meest iconische gebouwen van Venetië. De machtige klokkentoren Campanile van Venetië, het Palazzo Ducale en natuurlijk de basiliek van San Marco. Eén en al pracht vanbuiten én vanbinnen. Vanop het terras van de basiliek heb je trouwens een geweldig uitzicht op het San Marcoplein.

 

12u30 – Hip lunchen in Venetië

Italië, dat betekent lekker eten. Vier gangen voor de lunch? Dat is in Venetië dagelijkse kost. Je ontdekt het in F30, een hip restaurant vlak bij het treinstation. Buiten kijk je uit op de moderne brug van Calatrava. Een dolk in het hart van de conservatieve Venetianen. Dat de glazen brug bij regen spekglad is en de ambulances na de opening van de brug het aantal gewonden niet konden bijhouden, is natuurlijk koren op de molen van de tegenstanders.

14u – Kanalen van Venetië

Venetië is een kralenketting van steegjes, pleinen, bruggetjes en kanalen. Dat alles omzoomd met kleine winkeltjes die zich vaak specialiseren in één ding, bijvoorbeeld een lederen handschoen. Het is een kunst om de weg níet kwijt te raken. Gelukkig is er altijd het Canal Grande om je te kunnen oriënteren. De bekende Rialtobrug is een toeristische topper, maar bij momenten zo druk dat je zelfs stapvoets amper de oversteek kunt maken.

 

15u30 – Zelf varen

Zelf het roer in handen nemen? Bij Row Venice krijg je in anderhalf uur de basistechniek aangeleerd én mag je zelf met een gondel varen op een rustige rio. Niet zo gemakkelijk als het lijkt. Net wanneer je denkt dat je het onder de knie hebt, gaat het mis. Gelukkig krijg je ook altijd iemand mee die je fouten weer rechtzet. Wist je trouwens dat alle straten die beginnen met ‘Rio Terà’ drooggelegde kanalen zijn?

 

18u30 – Dineren in Venetië

Op het eiland Giudecca bouwde hotelketen Hilton een oude graanmolen om tot een prachtig hotel. De kamers zijn prijzig, maar het Hilton heeft ook drie restaurants, eentje voor elke portefeuille. Restaurant Bacaromi is best betaalbaar, gezellig en je ontdekt er authentieke Venetiaanse smaken.

21u – Cocktail met uitzicht op Venetië

Wie niet in het Hilton logeert kan als gewone bezoeker toch toegang krijgen tot het dakterras, dat ’s avonds zijn deuren opent. In de Skyline Rooftop Bar sip je van een lekkere cocktail terwijl je geniet van één van de beste uitzichten op Venetië.

Praktisch

Erheen: Zowel Brussels Airlines als Ryanair vliegt dagelijks rechtstreeks van Zaventem naar Venetië.

Overnachten: VAB-Magazine verbleef in het statige Grande Albergo Ausonia & Hungaria Palace op het eiland Lido. Boeken kan via TUI.

Beste reisperiode: Naar Venetië reizen kan het hele jaar door, maar sommige periodes zijn erg duur. Januari en augustus zijn vaak het goedkoopst.

Goed verzekerd: Reis zonder zorgen naar Venetië met een VAB-Reisbijstand.

Tip

Lees ook onze tips voor Milaan.

Previous articleDe geschiedenis van Ford
Next articleIn Vervoering: Renault Estafette