Luminus thuisladenAdvertentie

Als je batterij leeg is, strand je. Het is precies die angst die bij heel wat mensen twijfels oproept over elektrisch rijden: de beperkte actieradius, waar je kan laden, en of je niet aan comfort inboet.

Allemaal zorgen om niks. Het merendeel van de ritten die we met de auto maken bedraagt gemiddeld minder dan 20 kilometer. Dan kan je met de huidige elektrische auto’s al prima uit de voeten voor je woon-werkverkeer, uitstapjes en boodschappen. Luminus helpt je op weg met de juiste laadoplossing voor jouw situatie. Met de installatie van een comfortabele laadinfrastructuur thuis én een laadpas met toegang tot duizenden laadpalen in 25 landen ga je altijd zorgeloos de baan op. En zelfs op vakantie.

 

De ervaringen van An

An is ervaringsdeskundige. “Ik rijd al twee jaar elektrisch”, zegt ze, “en ik kan me echt niet meer voorstellen om nog met een diesel- of benzinewagen te rijden. Elektrisch rijden is aangenaam en comfortabel. Zalig om muziek te luisteren achter het stuur! Het grote verschil is dat je met een automaat rijdt, en dat was in het begin even wennen, maar je pikt het razendsnel op.”

Laadpas bij de hand

“Onderweg laden doe ik in functie van de trip. Op de snelweg richting kantoor moet het vooruitgaan, en dan gebruik ik mijn Luminus-pas bij een snelle laadpaal. Dat is iets duurder, maar binnen het halfuur is mijn wagen voor 80% opgeladen. Als er meer tijd is, bijvoorbeeld wanneer we met de kinderen naar een attractiepark gaan, dan kies ik voor een klassieke publieke lader.”

Een dagje telewerk is perfect om te laden, en al helemaal wanneer de zon schijnt.

Thuis inpluggen

“Thuis laden is helemaal zen”, gaat An verder. “In enkele muisklikken bestelde ik bij Luminus de installatie van een laadpaal. Na een paar weken stond hij er al. Het systeem is bovendien erg gebruiksvriendelijk. Gewoon inpluggen en de laadsessie is gestart. Bij mijn wagen duurt dit zo’n zeven à acht uren – perfect wanneer ik telewerk. Wij hebben onlangs ook zonnepanelen laten installeren, en da’s helemaal zalig. Als het zonnetje schijnt, plug ik in. Dat scheelt een slok op de borrel!”

 

Op reis naar Zweden

“Vorig jaar zijn we met het gezin naar Zweden gereisd. Dat vergt voor je vertrek natuurlijk wat voorbereiding: checken waar je onderweg kan laden, of het hotel laadmogelijkheden heeft enz. Laden deden we tijdens de lunch of een bezoek, en mijn Luminus-laadpas kwam handig van pas. Het werd een heel relaxte vakantie, zonder vermoeidheid achter het stuur. Ik raad het iedereen aan!”

Meer weten?

Lees je graag meer over de slimme laadoplossingen die Luminus biedt, hoe dat precies zit met vermogen en waaraan je elektriciteitsaansluiting moet voldoen? Klik snel door naar luminus.be/thuisladen.

Previous articleDe belangrijkste verkeersregels in een schoolomgeving
Next articleVAB-Gezinswagenverkiezing 2023: deelnemers categorie tot € 25.000