keerbrug E17 OosterweelFoto: Lantis

Vanaf 17 juli wordt de afrit Zwijndrecht op de E17 afgesloten voor het verkeer richting Gent. Met een keerbrug kun je voortaan Zwijndrecht bereiken.

Door de Oosterweelwerken zal ook de omgeving rond de E17 in Zwijndrecht en Linkeroever er helemaal anders gaan uitzien. Zo verdwijnen de huidige op- en afritten en zal een nieuwe verbindingsweg langs de E34, R1 en E17 zorgen voor de ontsluiting van Zwijndrecht en Linkeroever. Een eerste stap wordt deze zomer gezet. De afrit Zwijndrecht zal afgesloten worden voor het verkeer richting Gent. Om toch nog het centrum van Zwijndrecht te kunnen bereiken, wordt een voorlopige keerbrug voorzien. Tijdens de nachten van 3 op 4 juli en 4 op 5 juli plaatst de aannemer die tijdelijke brug over de E17 ter hoogte van het complex Kruibeke. Deze brug komt naast de bestaande brug van de Krijgsbaan (op de grens van Zwijndrecht en Melsele) te liggen. Tijdens beide nachten is het verkeer op de snelweg en op de Krijgsbaan onderbroken en is er een plaatselijke omleiding.

Definitieve sluiting

De keerbrug wordt in dienst genomen vanaf 17 juli. Volg je richting Gent en heb je bestemming Zwijndrecht? Dan rij je voorbij de oude afrit Zwijndrecht en keer je in Kruibeke via de tijdelijke brug. Zo bereik je de afrit Zwijndrecht richting Antwerpen aan de zuidzijde van de snelweg. Deze situatie blijft bestaan tot de nieuwe verbindingsweg klaar is. De afrit in Zwijndrecht voor verkeer richting Gent sluit daarmee definitief. Vanaf 17 oktober is de afrit in Zwijndrecht wel terug bruikbaar voor het verkeer van de R1/E34.

Ook de oprit in Zwijndrecht voor verkeer richting Antwerpen sluit binnenkort definitief. Dat gebeurt op 1 september. Rij je vanaf dan vanuit Zwijndrecht richting Antwerpen? Dan neem je de oprit in Zwijndrecht richting Gent en keer je in Kruibeke via de tijdelijke brug. Via de E17 bereik je zo de Kennedytunnel of de R1/E34.

Vorig artikelDe 8 musts van West-Vlaanderen
Volgend artikelDe 10 musts van Oost-Vlaanderen