winterbanden en sneeuwkettingen

De voorspelde sneeuwval op dinsdag dreigt zowel de ochtend- als avondspits in de war te sturen. Wie niet noodzakelijk de baan op moet, blijft beter thuis of zoekt een alternatief.

Dinsdag wordt er sneeuwval verwacht in België. De eerste lichte sneeuw zou rond 6 uur aan de kust zal vallen, om in de loop van de voormiddag richting het oosten te trekken. Om 13 uur zal het overal in Vlaanderen sneeuwen. Over het centrum en het oosten zal het de hele dag licht blijven sneeuwen. VAB raadt aan om niet-dringende verplaatsingen dinsdag uit te stellen. Sneeuwval zorgt enerzijds voor gladde wegen en dus een onveilige situatie op de weg, maar ook voor een capaciteitsvermindering op de wegen doordat wagens de snelheid en tussenafstand aanpassen.

Je verplaatsing uitstellen

Uit een enquête van VAB over winterbanden bij 2085 automobilisten, blijkt dat alvast 53% van de automobilisten bij sneeuw bereid is niet-dringende verplaatsingen uit te stellen, vooral 60-plussers zonder winterbanden. In die leeftijdsgroep stijgt het percentage zelfs naar 65%. Voorts zegt 35% van de automobilisten zich onveilig te voelen in de auto bij sneeuwval. Ook dat zijn 60-plussers zonder winterbanden (39%).

 

Lees ook

6 tips om veilig te rijden in de winter.

Welke tips werken om je auto ijsvrij te houden?

Previous articleQuiz: ken jij deze verdwenen automerken nog?
Next articleDe voor- en nadelen van vierseizoenenbanden