Cambio huurleswagen

Je wilt leren rijden, maar hebt geen auto ter beschikking? Dan biedt de huurleswagen van VAB-Rijschool en Cambio soelaas. En daar kan Astrid over meepraten. Zij kon op die manier alsnog oefenen voor haar rijexamen.

Waarom was deze huurleswagen voor jou een zegen?

“Ik wilde leren rijden met de auto van mijn ouders, maar dat is een automaat. Ik vind het belangrijk om ook met een handgeschakelde wagen te kunnen rijden. Stel dat je op reis gaat en je huurwagen is er eentje met een schakelbak, dan moet je dat toch kunnen. Ik zat dus vast, want ik had mijn voorlopig rijbewijs al en dat ging dit jaar vervallen. Ik begon de moed al een beetje te verliezen tot ik zag dat VAB-Rijschool en Cambio deze huurleswagen hadden. Ik schreef me meteen in en ging aan de slag.”

Deze formule van VAB-Rijschool en Cambio is mijn redding geweest, anders had ik nooit kunnen oefenen.

Had je geen andere optie?

“Ik had kunnen aankloppen bij vrienden of familie, maar dat is toch wat vervelend. Het is niet zo evident om je auto mee te geven met iemand die nog aan het leren is. Een gewone huurwagen kan niet, want daarvoor volstaat een voorlopig rijbewijs niet. Deze formule van VAB-Rijschool en Cambio is mijn redding geweest, anders had ik nooit kunnen oefenen. Toen ik nog jonger was, zag ik de nood van een rijbewijs niet in. Ik woonde in de stad, dus ik dacht het niet nodig te hebben. Met ouder te worden, merkte ik dat een rijbewijs beroepsmatig toch handig is.”

Sta je ook open voor het concept van autodelen?

“Zeker, mijn vriend gebruikte al Cambio. Het voordeel is dat ik meteen een account heb wanneer ik mijn rijbewijs haal. Voor wie in de stad woont, is dat gewoon veel praktischer. Een auto kost zoveel geld en je moet hem nog kunnen parkeren. We hebben het uitgerekend, voor ons is Cambio veel goedkoper dan een eigen auto.”

Hoe werkt het?

  1. Je voorlopig rijbewijs behaald? Volg dan eerst minimaal 6 uur rijles.
  2. Registreer je bij VAB-Rijschool en betaal een eenmalige instapkost van 35 euro.
  3. Reserveer via de app je leswagen in Antwerpen, Leuven of Gent. Je betaalt 17,50 euro per lesuur. 4. Open de auto met je Cambiokaart en persoonlijke code.
Vorig artikelKies je voorwiel-, vierwiel- of achterwielaandrijving?
Volgend artikel5 stops op jouw roadtrip door de Alentejo