autodelen

Een auto delen is niet langer een randfenomeen. Integendeel, steeds meer mensen maken gebruik van initiatieven als cambio autodelen in plaats van een eigen auto te kopen. Vorig jaar gebruikten 40 procent meer mensen een deelauto. Maar hoe werkt het?

  1. Je schrijft je in om te autodelen via cambio.be. Je betaalt een instapkost en een maandelijkse kost afhankelijk van welke formule je kiest. Een paar dagen later ontvang je een persoonlijke cambio-kaart.
  2. Als je een wagen nodig hebt voor een uur, een dag…, dan reserveer je hem online, via de app of telefonisch. Dat kan zowel lang op voorhand als net voor vertrek, afhankelijk van de beschikbaarheid.
  3. Je haalt de wagen op met de app of je cambio-kaart aan de gereserveerde parkeerplaatsen. Na gebruik zet je de auto ook daar weer terug. Dat kan op alle dagen van de week, de klok rond.
  4. Je betaalt een gebruikskost per kilometer en per uur voor het autodelen. De gebruikskost omvat alle kosten (verzekering, pechbijstand, onderhoud, schoonmaak), alsook de brandstof. Maandelijks ontvang je een gedetailleerde factuur met al je ritten en de prijs per rit.

Ledenvoordeel

Als VAB-lid krijg je bij cambio een korting van € 10 op de eenmalige instapkost voor het ‘Starttarief’ of een jaarlijkse, permanente korting van € 15 op het ‘Bonustarief’. Klik hier voor meer info.

 

Lees ook

Leren rijden met een deelauto? Het kan!

Welk type autodelen past bij jou?

Vorig artikelRijden met de auto van je ouders: wat mag (niet)?
Volgend artikelTe huur: droomplek. Dit zijn de populairste Airbnb’s!