DeWaterbus

DeWaterbus krijgt vanaf 1 juli twee extra haltes op het noordelijke Scheldetraject: Lillo en Fort Liefkenshoek. Werknemers van terminals en havenbedrijven op zowel de linker- als rechteroever hebben daarmee een waardevol vervoersalternatief van en naar ‘het hoge noorden’ van de Antwerpse haven.

Extra haltes: Lillo & Liefkenshoek

De halte Lillo is interessant voor heel wat medewerkers van havenbedrijven op de Scheldelaan langs de rechteroever van Antwerpen. De overzetmogelijkheid met DeWaterbus tussen Lillo en Fort Liefkenshoek biedt extra mogelijkheden voor pendelaars uit de omliggende gemeentes. Wie in de Waaslandhaven werkt, is dan weer gebaat bij de halte Liefkenshoek.

Zeven dagen per week vaart ieder halfuur een Waterbus met 40 km/u over de Schelde. Ook tijdens het weekend ben je in een uurtje vanop het Steenplein in Lillo en vice versa. Die dienstregeling houdt eveneens rekening met de shiftwissels van havenwerknemers.

Het standaardtarief voor een enkele rit met DeWaterbus blijft 3 euro, een retourticket 5 euro. Voor een enkele havenoverzet tussen Lillo en Liefkenshoek betaal je 1 euro. Maand- en jaarabonnementen zijn ook verkrijgbaar en kunnen worden terugbetaald door de werkgever. De fiets mag altijd gratis mee.

Twee nieuwe waterbussen

Twee nieuwe schepen moeten zorgen voor een betere dienstverlening en grotere capaciteit. Eén daarvan vaart sinds vorige week al op de Schelde. Tegen midden juli zou er een reserveschip bijkomen, zodat de dienstverlening gegarandeerd blijft.

Aanpassing route Albertkanaal

Sinds februari doet DeWaterbus ook het Albertkanaal richting Merksem en Schoten aan. De dienstregeling op dit traject wijzigt vanaf juli, waardoor je iedere 45 minuten in plaats van om het halfuur een waterbus kunt nemen. Maar je vaart vanaf nu wel gratis op het Albertkanaal tussen 7 en 9 uur en 16 en 18 uur.

Vorig artikelDit zijn onze favoriete zomerbars!
Volgend artikelGetest: Toyota RAV4