zomerbars

Vakantiegevoel tanken? Dan trek je toch naar een zomerbar! De sfeervolle pop-ups, loungeterrassen en kindvriendelijke hang-outs vind je tegenwoordig overal. Dit zijn onze favoriete zomerbars.

Zomerbars op de Antwerpse Linkeroever

’t Stad is al jaren dé hotspot voor zomerbars, en je vindt ze nu ook op de rustige Linkeroever. Zo kun je aan het Galgenweel bij de wakeboardbaan ook beachvolley spelen, salsa dansen of chillen in de bar en brasserie-op-het-water van Regatta Beach. Het gezellige Café Kamyon aan de Schelde groeide uit een voorstelling van de Zomer van Antwerpen. Geniet er van de relaxte sfeer met volksspelen, bingo, kinderworkshops en lekkers. Club Cabane Family Beach is dan weer hét adres voor gezinnen. Het strand met heel veel speelmogelijkheden, zoete en hartige snacks is elke dag open.

In de parken van Brussel

In de Brusselse Guingettes kun je niet alleen een hapje eten, maar ook yoga volgen of tango dansen. Je vindt deze zomerbars in het Jubelpark (Bar Maurice), aan de Abdij van het Terkamerenbos (Bar Gisèle), in het Koning Boudewijnpark (Bar Fabiola) en het George Henripark (Bar Henri). In het Elizabethpark in Koekelberg kun je voor de laatste keer naar Bar Eliza, een buurtinitiatief met o.m. muziek, kinderworkshops en een zomerbibliotheek.

Geheime parel: Tiegembosbar

Aan de rand van de Vlaamse Ardennen was het mooie Sint-Arnolduspark of ‘Tiegembos’ in Anzegem ooit een populair bedevaartsoord. Vandaag is het een heerlijk groene oase waar je tot rust komt. Hier lounge je met een cocktail en een hapje in de hand of amuseer je je met de kinderen. Misschien staat er net een ijskar, vindt er een creatieve workshop plaats of pik je een aperozondag mee!

Idyllisch en lekker: Vijverkafee

In Limburg verlies je de tijd uit het oog in Vijverkafee, een idyllisch gelegen zomerbar in Diepenbeek. Er zijn verschillende foodconcepten: barbecue, mosselen, kip, vegan, pannenkoeken… Op de agenda staan onder meer een muzikaal ontbijt op zondag, silent disco, een familiedag en een bal populaire.

Aan de Leie in Kortrijk

In Kortrijk vind je het zomergevoel aan de Leie. Aan Buda Beach swing je in Bar Amorse; aan de andere kant van de stad is er Nuba-R, een zalige lounge- en eetplek aan het water met luxe kinderspeeltuin. Geregeld zijn er dj-sets en thema-avonden. Mis de huisgemaakte alcoholische limonade van watermeloen en zure appel niet!

Kunst en film in Brugge

Tel je al af naar de Triënnale 2021, het grote driejaarlijkse kunstproject van Brugge? In afwachting daarvan kun je naar het URB EGG-café, de officiële zomerbar van de Triënnale. In deze pop-up aan de Koninklijke Schouwburg kun je talks met kunstenaars, architecten, schrijvers en performers bijwonen. Even buiten het stadscentrum relax je op het terras aan een kasteel: Fayard zorgt voor ontspannende muziek en programmeert in het weekend ook filmklassiekers.

Buitenbeentjes in Gent

Ook Gent heeft z’n vaste zomerbars én een paar buitenbeentjes. Bar Bricolage is een pop-up die een paar jaar geleden een wilde plek in de voorhaven recycleerde tot een creatieve hub met animatie en optredens. Zalig is ook de Gentse Zomer op het domein van Kasteel Slotendries in Oostakker. Veel sport, spel en leuks voor de kinderen én een ruim aanbod lekkers.

Previous articleMoet je je opnieuw insmeren na het zwemmen?
Next articleVanaf vandaag vaart DeWaterbus ook naar Lillo en Fort Liefkenshoek