voetbalteam

Heel wat ouders rijden met hun kinderen en ploegmakkers naar matchen en trainingen. Dekt de verzekering wel alle inzittenden tijdens zo’n rit?

Verzekering vergoedt schade aan derden

De verplichte verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA) die je voor elke wagen moet afsluiten dekt alle schade veroorzaakt door je voertuig aan het lichaam en goederen van derden. Alle inzittenden van een voertuig, met uitzondering van de bestuurder zelf, worden aanzien als derden en zijn dus verzekerd bij een ongeval. Wil je als bestuurder ook verzekerd zijn, dan kun je daarvoor een bijkomende verzekering afsluiten.

Zitplaatsen

Uiteraard mag je maar zoveel personen vervoeren als het aantal zitplaatsen met een veiligheidsgordel. In bijvoorbeeld een auto met zeven zitplaatsen mogen er, naast de bestuurder, nog eens zes personen mee in de auto. Voor het vervoer van je zoon of dochter en de ploegkameraden naar een voetbalmatch of andere sportmanifestatie hoef je je dus geen zorgen te maken. Met een standaard autoverzekering zijn alle meereizende sportertjes verzekerd in geval van een ongeluk.

Tip

Wil je meer weten over autoverzekering en wat een polis nu precies dekt? Klik dan hier.

Vorig artikel8 originele adresjes in Doornik
Volgend artikel72u in Spitsbergen