Heel wat ouders voeren kameraadjes van hun kinderen mee naar matchen en trainingen of verjaardagsfeestjes en sportdagen. Maar dekt de verzekering wel alle inzittenden?

Verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid

De verplichte verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA) die je voor elke wagen moet afsluiten dekt alle schade veroorzaakt door je voertuig aan het lichaam en goederen van derden. Alle inzittenden van een voertuig, met uitzondering van de bestuurder zelf, worden aanzien als derden en zijn dus verzekerd bij een ongeval. Wil je als bestuurder ook verzekerd zijn, dan kun je daarvoor een bijkomende verzekering afsluiten.

Zitplaatsen

Uiteraard mag je maar zoveel personen vervoeren als het aantal zitplaatsen met een veiligheidsgordel. In bijvoorbeeld een auto met zeven zitplaatsen mogen er, naast de bestuurder, nog zes passagiers mee. Voor het vervoer van je zoon of dochter en de ploegmakkers naar een voetbalmatch of andere sportmanifestatie hoef je je dus geen zorgen te maken. Met een standaard autoverzekering zijn alle inzittenden verzekerd in geval van een ongeluk.

Tip

Wil je meer weten over autoverzekering en wat een polis precies dekt? Klik dan hier.

Vorig artikelIs je garage klaar voor onderhoud aan elektrische wagens?
Volgend artikelVeranderingen op til bij de autokeuring