milieuzone in ParijsShutterstock

De eisen voor de milieuzone in Parijs zijn aangescherpt. Wie op z’n vakantierit door Parijs moet, moet hiermee rekening houden.

Heel wat Franse steden hebben een milieuzone die in werking treedt bij sterke luchtvervuiling. De milieuzones van Reims, Montpellier en Parijs zijn hierop een uitzondering want die gelden permanent. Die van Parijs geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 8u en 20u. De regels om in die zone te mogen rijden zijn strenger geworden en dat kan chauffeurs die na twee jaar corona weer gaan reizen met de wagen, verrassen. Dieselwagens met euronorm 3 of lager mogen niet meer in het gebied binnen de A86 rijden. De A86 zelf valt dus buiten de regels, maar de Boulevard Périphérique ligt wel in de zone. Als je auto niet voldoet aan de normen, moet je de Périphérique vermijden óf rijden na 20u of in het weekend.

Waar kun je het milieuvignet kopen?

Buitenlandse bestuurders kunnen het vignet aanvragen via www.certificat-air.gouv.fr. Daarvoor heb je een kopie (foto of scan) van je inschrijvingsbewijs nodig. Dat moet in .jpg- of .png-formaat en mag niet groter zijn dan 400 kB. Het milieuvignet wordt vervolgens opgestuurd naar het adres dat op het inschrijvingsbewijs van het voertuig staat. Let wel, het vignet kan enkel aangekocht worden met een kredietkaart. Wil je liever een ander betaalmiddel gebruiken of het aankoopproces in het Nederlands doorlopen, dan kun je het vignet ook bestellen in de webshop van VAB tegen een meerprijs. Als je het vignet hebt ontvangen, plak je het rechts onderaan aan de binnenkant van je voorruit. Je krijgt na het afronden van de bestelling een bevestiging per mail. Druk deze af en leg die op je dashboard als je je sticker niet tijdig hebt ontvangen.

 

Lees ook

Alles over het milieuvignet in Frankrijk.

De maximumsnelheid op secundaire wegen Frankrijk daalt naar 80 km/u.

Hoe kun je de ring rond Parijs vermijden?

Vorig artikelJe eigen strand aan het Grevelingenmeer
Volgend artikelNieuwe auto’s moeten een intelligente snelheidsbegrenzer hebben