Le Barn bijzonder logeren in de groene rand van Parijs FrankrijkSofie Roth

Op slechts drie kwartier van Parijs – we rekenen de files even niet mee – wacht het trage leven. Hier ontsnappen de Parisiens in het weekend aan de stadsdrukte en genieten gezinnen van alles wat het platteland te bieden heeft. La vie tranquille à Le Barn.

De rubberlaarzen en regenponcho’s aan de inkom etaleren precies waar Le Barn voor staat: het buitenleven staat hier op nummer één. En laat de regen je vooral niet tegenhouden. Nadien kruip je lekker in de zetel naast de getegelde kachel. Deze voormalige schuur in het midden van het bos van Rambouillet ontpopte zich vijf jaar geleden tot toevluchtsoord voor rustzoekers, natuurliefhebbers en fans van de Franse keuken. De omliggende weilanden, bossen en rivier vormen een geïmproviseerde speeltuin voor wie wil wandelen, fietsen, paardrijden, golfen, vissen en spelen. Zowel kinderen als honden zijn dan ook hier graag geziene gasten.

 

Leve de gastvrijheid

Urenlang tafelen is een makkie in Le Barn. ’s Middags geniet je in de orangerie met de zon op je snoet van terrine de campagne en tomate farci, ’s avonds wordt het traag gegaarde vlees of de gegrilde vis geserveerd in het intieme restaurant, waarvan de muren zijn aangekleed met een nonchalante verzameling van oude portretten, prenten, schilderijen, droogbloemen en miniatuurzeilboten. De groenten worden grotendeels op het domein zelf geteeld. De baguettes en boter zou je het liefst thuis ook elke dag eten.

 

Geen tijd voor verveling

Hoewel Le Barn zich perfect leent tot heerlijk nietsdoen, hoef je je dagen niet noodzakelijk vrij te houden. Het plattelandshotel biedt voldoende afleiding: yoga- en pilateslessen in de ochtend, een vrij toegankelijke sauna, boekbare massages en behandelingen, paardrijlessen of een workshop paardenfluisteren bij de aangrenzende manege, ponytochtjes, een workshop ontwikkelen van analoge zwart-witfoto’s, een inleiding tot eetbare kruiden en hoe ze te gebruiken in je gerechten. Of leen simpelweg een fiets en ga mountainbiken in de omliggende bossen. Keuze te over!

 

Slapen in oude schuren

De twee oude schuren torenen uit boven het hoofdgebouw en werden volledig gestript om er de kamers in onder te brengen. Sober ingericht met veel hout, retrotegeltjes in de badkamer, warme tinten op de muren en stuk voor stuk een machtig uitzicht over de weilanden of bossen. Wie het ontbijt – hallo boterige madeleintjes – niet haalt zonder cafeïne kan alvast aan een kopje slow coffee sippen op z’n privéterras. Geen betere manier om een dag in Le Barn te starten.

 

Le Barn praktisch

Adres

Le Moulin de Brétigny, Bonnelles, Frankrijk

Prijzen

Vanaf € 185 per nacht, minimaal 2 nachten. Je kiest tussen een klassieke kamer, een superieure kamer, een deluxe kamer, een suite in de oude molen of een slaapzaal.

Website

Voor meer info en reserveringen: klik hier.

Vorig artikelWat brengt 2023 in autoland?
Volgend artikelWelke documenten moeten in je wagen liggen?