Barcelona

Als een van ’s werelds populairste bestemmingen krijgt Barcelona heel wat toeristen te verwerken. Daarom 5 kleine zaakjes om aan andere vakantiegangers te ontsnappen. Getest en goedgekeurd!

Geniet van heerlijke fusiongerechtjes

Viana is een van de hipste eettentjes in het oude centrum. Dit piepkleine restaurant ligt vlak bij de Plaza Real en serveert een geweldige mix van de Filipijnse en Catalaanse keuken. In realiteit komt dat neer op kleurrijke, feestelijke gerechtjes die stevig afsmaken. Wie alleen binnenkomt, vindt meestal nog wel een plekje aan de toog. Kom je echter met lief of vrienden, dan dien je op voorhand te boeken. Tafels zijn hier erg gegeerd en meestal staat er al een rijtje mensen aan te schuiven. Niet erg: het eten is het wachten waard.

Drink Instagramwaardige cocktails met zelfgemaakte rum

Om in een degelijke cocktailbar terecht te komen, hoef je in Barcelona niet ver te gaan. Toch zijn sommige etablissementen net dat tikje spectaculairder dan andere. Dux bijvoorbeeld: een authentieke maar relatief nieuwe bar waar sappige blues uit de speakers knalt en een gezellig speakeasy sfeertje heerst. De gin die ze in een waaier aan drankjes verwerken, stoken ze zelf, met smaken van rode bes tot wasabi. Wil je eens gek doen? Bestel dan je cocktail in een schuimende gouden badkuip waar een eendje in drijft. Waarom ook niet?

Krijg rode oortjes in het Erotica Museum

Is de oude binnenstad even te druk of wil je te weten komen hoe de oude Romeinen, Grieken of Chinezen het deden? Wil je je meten met allerlei vreemde seksuele wereldrecords (niet te veel hoop koesteren) of heb je gewoon zin om een hilarisch en compleet pretentieloos museumpje langs La Rambla te bezoeken? Het Museu de l’Erotica is jouw place to be! Binnenin vind je verschillende zalen vol leuke weetjes, rare speeltjes en historische artefacten. Wel niet gaan blozen, natuurlijk.

Eet hemelse koekjes

Voel je je wat zondig na bovenstaande tip? In een van de vele nauwe straten vlakbij ligt de perfecte remedie verborgen. Caelum – ‘hemel’ in het Latijn – is een erg bijzondere koffiebar die je weer tot bij het licht van de Heer brengt. Alle koekjes en snoepjes hier werden immers door paters en nonnen uit heel Spanje in hun kloosters gemaakt. Om helemaal in de juiste godsdienstige sfeer te komen, zoek je een plaatsje in de met kaarsen verlichte middeleeuwse kelder.

Bestel een authentieke Catalaanse lunch

Niet genoeg aan koekjes? U vraagt, wij draaien! Casa Jaime is een restaurant dat op wandelafstand van het toeristische centrum, in de universiteitsbuurt, ligt. Het interieur doet wat aan een bruin café denken. Je krijgt er eerlijke, no-nonsense Catalaanse gerechtjes voorgeschoteld. Daarbovenop geniet je er van je eten zonder ook maar één enkel woord Engels te hoeven aanhoren. Hier lunch je tussen de locals, ver weg van de gebruikelijke en veel duurdere tourist traps. Meer moet dat niet zijn.

Hoteltip: met dakterras!

Wij verbleven in Hotel 1898 in een statig pand óp La Rambla. Vanop het dakterras kijk je uit over de hele stad. Te warm? Dan duik je tijdens de siësta toch gewoon in het zwembad!

Barcelona  

Barcelona praktisch

Erheen Vlieg je naar Barcelona, dan land je op El Prat de Llobregat. Om van de luchthaven naar het centrum te gaan, neem je de metro of de Aerobus.

Ter plaatse Barcelona beschikt over een uitgebreid metronetwerk waarmee je je gemakkelijk door de hele stad kunt verplaatsen. Je kiest voor een enkel ticket, tienbeurtenkaart of dagpas. Barcelona is perfect met de fiets te verkennen. Er zijn een hoop plekken waar je een fiets kunt huren.

Lees ook

Wij trokken verder langs de meest bijzondere plekken in Catalonië. Onze tips lees je hier!

Vorig artikelWin een etentje bij Dinner On The Lake!
Volgend artikelVAB-Reisbijstand merkt opmars van knokkelkoorts in Azië