ontbijten in Gent

Vegan of klassiek, snel of traag, gezond of zalige zoete zondes: in Gent is de ontbijtcultuur populairder dan ooit. Vijf hotspots in de Arteveldestad om te ontbijten en de dag heerlijk te starten.

O’Yo

O’Yo serveert ontbijt in de vorm van kleurrijke yoghurtbowls, vegan pannenkoeken, toasts, salades en gebak. Krachtvoer bomvol smaak, met zo weinig mogelijk geraffineerde suikers, dierlijke eiwitten en tarweproducten en zo veel mogelijk puur plantaardig. Kom binnen in een eclectisch interieur van vintage en modern en ga energiek en gelukkig weer naar buiten. Goed nieuws ook voor langslapers: het ontbijt wordt de hele dag door geserveerd.

Brabantdam 82, 9000 Gent – gesloten op woensdag – oyobar.be

ontbijten in GentGust

Ga je voor een ‘guilty pleasure’ ontbijt van Amerikaanse pannenkoeken en ahornsiroop en warme melk met honing of heerlijk guilt-free met avocado uit de oven, granola met noten en een homemade sapje? Gelukkig bestaan er geen foute keuzes bij Gust: ongeveer alles wat je terugvindt op de kaart, is duurzaam en huisgemaakt. Zoet of zout, vegan of lactose- en glutenvrij? Geen probleem! Het huiselijke retro interieur maakt de ontbijtbeleving helemaal af.

Annonciadenstraat 4 – elke dag open (vanaf 12/1 gesloten op zaterdag) –  gustgent.be

Oats Day Long

Welkom bij de eerste havermoutbar in de Benelux! Wie boterhammen en croissants even moe is, kan bij Oats Day Long een klassiek ontbijt afwisselen met een havermoutbowl. En dat hoeft helemaal niet saai of eentonig te zijn. Pik er een ‘signature bowl’ uit of stel zelf je hartige of zoete kom samen met je favoriete combinaties, van appel en kaneel tot pesto, rucola en tomaten. Of waarom niet eens de ‘Gentse Waterzoats’ proberen? Alles in de toonbank is kraakvers. Vroege vogels kunnen er op weekdagen al vanaf 7 uur hun honger stillen.

Nederkouter 55, 9000 Gent – elke dag open – facebook.com/oatsdaylong

Luv l’Oeuf

Regels zijn er om te breken, is het motto van Luv l’Oeuf. Zoals de naam al doet vermoeden, serveert de ontbijtzaak eieren op allerlei originele manieren. Bio-eitjes welteverstaan, van de kippen van een lokale eierboerderij. Dipeitjes met ‘broodsoldaatjes’, eieren in tomaten- en auberginesaus, gepocheerd ei met avocadopuree, een cheddar wafel en ei met oreganokorst of een ‘English breakfast all the way’, het kan allemaal. Ook qua drankjes tast Luv L’Oeuf graag de grenzen af: bloody mary’s, mimosa, bellini en zelfs ontbijtbier staan er op de kaart.

 Nederkouter 30, 9000 Gent – gesloten op maandag – luvloeuf.com

Way

Way is een buitenbeentje qua locatie. De ontbijt- en lunchplek heeft zijn onderkomen aan Dok Noord in een oud fabrieksgebouw. In een rustiek en industrieel decor van staal, hout en baksteen kan je al vanaf 8 uur aanschuiven voor een uitgebreid ochtendmaal. Ga voor het suggestieontbijt ‘our way’ met dagverse ingrediënten of kies je favoriet à la carte: seizoensgebonden fruit, granola, zalm, halloumi, gepocheerde eitjes met toast of brood op zijn Frans met diverse soorten beleg. Koffiefans worden extra verwend met een hele reeks ‘specialty coffees’.

Dok Noord 4E 001, 9000 Gent –  zaterdag en zondag gesloten – way.gent

Vorig artikelVeel hinder voor terugkerend wintersportverkeer
Volgend artikelDieselrijder geeft meer uit aan brandstof door SUV