Wandelroute Den Haag

We nemen je graag mee naar Scheveningen voor een wandelroute langs Haagse stranden. In combinatie met een stadsbezoek aan Den Haag is dit een perfecte weekenduitstap!

Wandelroute Den Haag praktisch

Start De wandelroute start ter hoogte van het Zwarte Pad in Scheveningen (1). Dit is de eindhalte van tram 1 en 9. Zeer gemakkelijk te bereiken dus vanaf de 2 grote treinstations in Den Haag, Hollands Spoor en Centraal.

Afstand 9 km

Parcours? vlak parcours langs een prachtige kustlijn

Voor wie? geschikt voor families

Kaart denhaag.com/nl/routes/stranden

Wandelroute Den Haag kaart

Grandeur van weleer

Van de tramhalte stap je naar de boulevard, waar je links richting De Pier gaat (2). Je kan ofwel over het strand ofwel over de boulevard lopen. Al snel springt de grandeur van het Kurhaus (3) in het oog. Wat verder kunnen kinderen hun hart ophalen op een terras met meer dan twintig sprookjesbeelden (4). Bij Paviljoen De Witte, een voormalig koninklijk buitenhuis, is nu het museum Beelden aan Zee gevestigd (5).

De fiere vuurtoren en de haven

De vuurtoren van Scheveningen zie je met zijn hoogte van bijna 50 meter al van ver (6). Vlakbij is het bekende Strandpaviljoen De Waterreus, de ideale plek om een hapje te eten (7). Zo’n 200 meter na de vuurtoren ga je bij de kleine rotonde linksaf. Hier loop je de haven in (8). Keuze aan restaurants te over. Je kan door de haven wandelen of de watertaxi nemen. Dan stap je uit bij het Zuiderstrandtheater.

Het stille strand

Na de haven heb je twee opties: je loopt langs het Zuiderstrand of je stapt door het Westduinpark. De route door het duinpark is iets zwaarder. Je volgt dan de wit-rode streepjes. De afstand is telkens ongeveer 4 kilometer. Het Zuiderstrand is één van de mooiste stukjes Den Haag. Hagenaars noemen het ook wel ‘het stille strand’ (9). Minstens even indrukwekkend is het beschermd natuurgebied Westduinpark (10).

Hemels gewelf

Je passeert het Beach Resort Kijkduin met leuke strandtenten (11). Wie nog een kilometer doorloopt, komt bij het Hemels gewelf. James Turrell heeft hier een kunstzinnige plek gecreëerd om naar de lucht te kijken (12). Een perfecte afsluiter! Vanuit Kijkduin gaan er bussen terug naar Scheveningen of naar het station in de Haagse binnenstad.

Meer wandelroutes langs het water?

Ontdek ze hier!

Vorig artikelWandelroute Limburg: rond het Schulensmeer
Volgend artikelWandelroute Mechelen: het Zennegat