Treinreis Transiberische Express

Wil je volledig kunnen genieten van een landschap? Doe dan een treinreis! Lees hier de 10 indrukwekkendste bestemmingen.

1. Servië tot Montenegro

National Geographic noemt de spoorlijn tussen de Servische hoofdstad Belgrado en het havenstadje Bar in Montenegro de spectaculairste treinreis van Europa. Het Servische landschap biedt fantastische uitzichten: je spoort langs bergen, rotsen, meren en kleine dorpjes.

2. Kaapstad tot Caïro, Pride of Africa

Deze 28-daagse treinreis zou de meest luxueuze ter wereld zijn. Je doorkruist onder andere Zuid-Afrika, Zimbabwe, Tanzania, Oeganda en Egypte. De hoogtepunten van de reis? Chimpansees spotten, piramides bezichtigen en staren naar de indrukwekkende Victoria Falls.

3. Parijs tot Venetië, Venice-Simplon Orient Express

Tweedaagse treinreis langs de Zwitserse Alpen en de Italiaanse Dolomieten.

4. Spanje, Al Andalus

Deze exclusieve treinreis van Sevilla naar Granada duurt zeven dagen en brengt je langs Andalusische parels als Córdoba, Cádiz, Jerez de la Frontera en Ronda.

5. Moskou tot Peking, Transsiberische & Transmongolische trein

De langste (en wellicht ook bekendste) spoorlijn ter wereld. De Transsiberische trein gaat van Moskou naar Vladivostok en doorkruist dus het gigantische Rusland. De Transmongolische trein, een (misschien wel interessanter) alternatief op deze route, buigt na het Baikalmeer af naar Mongolië en eindigt in Peking.

6. Cusco tot Machu Picchu, Hiram Bingham

Een luxueuze trein in Peru om van de koloniale stad Cusco tot aan de Incastad Machu Picchu te reizen. Adembenemende panorama’s verzekerd.

7. India, Maharajas Express

Treinreis van 3 tot 7 dagen door India. Je gaat aan boord in Delhi of Mumbai en reist langs de meest fotogenieke plaatsen van het land. Langs de Taj Mahal en Ranthambore National Park (waar je wilde tijgers kunt spotten) bijvoorbeeld.

8. Schotland, Royal Scotsman

Het startpunt van deze reis is de Schotse hoofdstad Edinburgh. Van daaruit spoor je twee tot zeven nachten door de prachtige natuur van de Schotse Hooglanden.

9. Canada, Rocky Mountaineer

Een fantastische manier om vanuit het kosmopolitische Vancouver de Canadese Rocky Mountains te bewonderen. Verschillende routes zijn mogelijk.

10. Bangkok tot Signapore, Eastern & Oriental Express

Achtdaagse treinreis door Thailand, Maleisië en Singapore. Verschillende routes zijn mogelijk.

 

Liever wellness dan een treinreis?

Dit is onze top 10 van wellness bestemmingen!

Previous articleWandelroute Mechelen: het Zennegat
Next articleHoe werkt de thermostaat?