Dublin St Patrick's Day parade

St. Patrick’s Day is in het land

En dat merk je meteen als je door de straten van Dublin kuiert. Achter elke hoek herinnert de Ierse hoofdstad je eraan dat St. Patrick’s Day is aangebroken. De straten baden in groen licht, de inwoners zingen en dansen en Ierse pubs zijn tot de nok toe gevuld. Vergeet je roots en waan je 24 uur lang een echte Ier.

Samenkomen

St. Patrick’s Day is voor de Ieren veel meer dan goed eten en drinken. Het brengt mensen samen. Bovendien herinnert het de Ieren aan hun rijke geschiedenis die ze graag delen met toeristen. Iedereen die Ierland een warm hart toedraagt, heeft met ander woorden geen geldig excuus om niet minstens één keer in zijn leven af te zakken naar het land, en in het bijzonder de hoofdstad van de groene kabouters.

Internationale parade

Elk jaar trekt een kleurrijke parade door de straten van Dublin om de patroonheilige te vieren. Tussen de praalwagens door geven bands van over de hele wereld het beste van zichzelf. Zo trekken enkele Amerikaanse universiteiten ieder jaar de grote plas over om samen met de bevolking de parade op te fleuren.

Dublin bezoeken

Kom al een paar dagen voor de drukte van St. Patrick’s Day naar Dublin en ontdek de mooiste plekjes met onze 7 aanraders.

Uitrusten na St. Patrick’s Day

Howth

In Howth, een klein schiereiland ten noordoosten van Dublin, komen ook vis- en natuurliefhebbers aan hun trekken. De Howth Cliff Walk is één van de mooiste wandelroutes van Dublin en omstreken. Ze brengt je zeven kilometer lang langs spectaculaire uitzichten. Na de wandeling wacht je een portie versbereide fish and chips!

Malahide Castle

Hou je wel van wat mysterie? Laat een gids je onderdompelen in al het moois van het pittoreske Malahide Castle. Ondertussen honger gekregen? In het gezellige centrum van Malahide vind je vast iets om te eten.

Skerries

Skerries is een vissersdorpje dat wordt omschreven als ‘hidden gem of Ireland’. En dat is niet overdreven, zo blijkt. De inwoners hebben zelfs een prijs gewonnen van de sympathiekste gemeenschap van Ierland. Kuier langs de kustlijn om de drie eilandjes in de baai te zien. Neem je geen genoegen met een verre aanblik? Huur dan een bootje om ze van dichtbij te bewonderen.

Praktisch

Erheen Vliegen naar Dublin kan met Ryanair. Je bent er al op een goed uur.
Overnachten VAB-Magazine verbleef in het DoubleTree by Hilton hotel.
Goed verzekerd Feest zonder zorgen met de Ieren mee met een VAB-Reisbijstand.
Toeristische informatie www.ireland.com/nl-bewww.visitdublin.com

Vorig artikel48u in Porto
Volgend artikel6 musts in Valenciennes