All For ZeroFoto: Wim Kempenaers

Met ‘All For Zero’ streeft de overheid naar nul verkeersdoden in 2050. Wie een project heeft om de verkeersveiligheid te verhogen kan daar nu een subsidie voor ontvangen.

Heeft jouw wijk of buurt te kampen met onveilige situaties en heb je daar concrete oplossingen of sensibiliseringsacties voor? De overheid staat klaar om te luisteren en mee te denken hoe het beter kan. Daarom lanceert minister van Mobiliteit Georges Gilkinet een oproep aan verenigingen, buurtcomités, vzw’s en burgers om projecten in te dienen die ons verkeer veiliger moeten maken. De projecten moeten kaderen in één van deze twee concrete doelen: hoe kunnen verschillende weggebruikers rekening houden met elkaar en hoe kan risicogedrag  zo veel mogelijk worden tegengegaan.

Welke projecten steunt All For Zero?

Wat voor projecten komen dan precies in aanmerking? Wel, dat kan redelijk ruim zijn. Denk aan een activiteit op het terrein, een preventie- of bewustmakingsinitiatief, een bezinningsworkshop, panelgesprekken, rondleidingen of wandelingen… Heb je een idee, dien je project dan in. Uit alle inzendingen wordt een aantal projecten gekozen op basis van relevantie van het thema, de mate van betrokkenheid van de burgers en het aantal bereikte personen, het innovatief karakter en de reproduceerbaarheid van het project. De winnende projecten ontvangen een subsidie van maximaal 5000 euro. Wil je meer weten? Hier lees je meer over de precieze voorwaarden. Je project indienen kan via de site van ‘All For Zero’ of rechtstreeks via deze link.

 

Lees ook

Waarom brandt de wegverlichting niet altijd?

Wanneer moet je je mistlichten gebruiken?

Zo fiets je veilig door het donker

Vorig artikelWat de kleur van je auto over jou vertelt
Volgend artikelRomantische hotels in Parijs: chic et pas cher!