De Eiffeltoren van Parijs en de Seine

Parijs slaapt nooit, gaat dag en nacht door, bruist tot in de diepste spelonken. Hieronder lees je onze 7 favoriete plekjes om te eten, te bezoeken, te genieten.

1. Viaduc des Arts

Dit nog vrij onbekende juweeltje bevindt zich in oostelijk Parijs, en volgt de oude treinsporen van Vincennes naar de Bastille. Nu een stadspark, een groene long door de stad, met onderaan boetieks en kunstateliers.

www.leviaducdesarts.com

2. Fondation Louis Vuitton

Een ontwerp van Frank Gehry, nabij het Bois de Boulogne. Nog niet zo bekend als museum, maar wel met een topcollectie en vanaf het najaar van 2017 een samenwerking met het beroemde MoMA van New York!

8 Avenue du Mahatma Gandhi, Bois de Boulogne, www.fondationlouisvuitton.fr

3. Marché d’Aligre

Een nog relatief onbekende markt in het twaalfde arrondissement, nabij de Marché Beauvau, gefrequenteerd door zowel de lokale Marokkaanse bevolking als de hipsters-met-baard. Topgroenten en –fruit uit alle windstreken.

Metro: Ledru-Rollin of Faidherbe-Chaligny

4. Le Printemps

Een echte geheimtip! Je hoeft niet noodzakelijk inkopen te doen in de Galeries Printemps, je kunt ook van het panorama over Parijs genieten. Neem lift of roltrap naar de bovenste verdieping. Je vindt er een café en een terras, en blikt 360°, van Montmartre naar de Eiffeltoren en La Défense.

64 Rue Haussmann, www.printemps.com

5. De zoete zonde van Parijs

Le Marais blijft een hip en lekker quartier, en dit zijn onze drie favoriete plekjes voor zoet en gebak:
Pierre Hermé, de beste macarons ter wereld. Rue Saint-Croix de la Bretonnerie 18, www.pierreherme.com
L’Eclair de Génie, euh… de beste éclairs ter wereld. Rue Pavée 14, www.leclairdegenie.com
Comme à Lisbonne, na die van Lissabon de beste pastéis. Rue du Roi de Sicile 37, www.commealisbonne.com

6. Lazare

Net achter het Hilton Paris Opéra ligt het station Saint-Lazare en ook het restaurant Lazare, met wat verbeelding het (zeer comfortabele) en luxueuze stationsbuffet. Prima brasseriekeuken, en de coupes champagne bubbelen à volonté.

Parvis de la Gare St.-Lazare, www.lazare-paris.fr

7. Gare au Gorille

Ssssht… onze geheimplek in Parijs om te lunchen! Het kon natuurlijk niet uitblijven: twee ex-medewerkers van het eermaals befaamde Bones startten op hun beurt een eigen zaak, waar het goed en goedkoop en origineel tafelen is (denk: Publiek van Olly Ceulenaere in Gent)

68 Rue des Dames, geen website, info via www.lefooding.com

Praktisch

Toeristische info: www.rendezvousenfrance.benl.parisinfo.com

Erheen De Thalys rijdt verschillende keren per dag in 1u25 minuten van Brussel-Zuid naar Paris Gare du Nord. Wie in Zuidwest-Vlaanderen woont, is soms sneller (en goedkoper!) door in Rijsel de tgv te nemen, die er slechts een uurtje over doet.

Goed verzekerd Reis zonder zorgen naar Parijs met een VAB-Reisbijstand.

Tip

We zochten ook de beste plekjes in Lyon en Marseille!

Vorig artikelGetest: Fiat 500X
Volgend artikelGetest: Land Rover Discovery Sport