Ga mee op reportage naar Zwitserland

Droom jij altijd weg bij het lezen van onze reisreportages? Grijp dan nu jouw kans om in VAB-Magazine te schitteren! Wij zoeken een enthousiaste familie van drie generaties om onze journalist en fotograaf deze winter naar Zwitserland te vergezellen.

Wat mag je verwachten?

Je verblijft tijdens de krokusvakantie, van 13 tot 20 februari, in het stijlvolle Hotel Palace Intersoc*** in Wengen, met uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau. Voor de hele familie is een programma vol actie en avontuur uitgewerkt, met onder meer een bezoek aan een indoor klimpark, winterse wandelingen, razendsnelle sleetochten en een bezoek aan de 3454 meter hoge Jungfraujoch, het ‘dak van Europa’. Nog meer sensatie? In Mürren laten we jou zweven als een adelaar over het besneeuwde landschap, je mag je op de ‘Thrill Walk’ wagen en je gaat lunchen als James Bond in het 360° restaurant Piz Gloria op maar liefst 2970 meter hoogte. Uiteraard ga je ook skiën! Je wordt hierbij begeleid door een persoonlijke instructeur.

Wie zoeken wij?

Gaat jouw familie graag een avontuur aan? Dan zijn jullie misschien wel geknipt voor deze reportage! We zoeken een familie van drie generaties – max. 2 kinderen vanaf 8 jaar, ouders en 2 grootouders – die onze journalist en fotograaf een weekje willen vergezellen naar de Zwitserse bergen. Enige ski-ervaring bij de twee jongste generaties is uiteraard wel wenselijk (je gaat vlot een blauwe piste af). Ook een cameralens voor je neus schrikt jullie niet af.

Wat is inbegrepen en wat voorzie je zelf?

Je verblijf krijg je aangeboden, inclusief ontbijt en avondmaal in het hotel. Voor de lunches krijg je vouchers die overal in de regio geldig zijn. Zelf voorzie je het vervoer naar de bestemming; je reisbijstand wordt door VAB geregeld.

Voorproefje?

Surf naar jungfrauregion.ch, intersoc.be, MySwitzerland.com.

Inschrijven kan tot 31 december 2020.

Coronamaatregelen in Zwitserland

Net zoals in de zomermaanden geldt ook in de winter in het openbaar vervoer – ‘gesloten’ kabelbanen inclusief – een mondmaskerplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. De horeca, waaronder ook de bergrestaurants, leven de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften na. Met het label ‘Clean & Safe’ verbinden toeristische dienstverleners zich ertoe om de regels opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid en de brancheverenigingen strikt na te leven. Op Clean-and-safe.ch vind je meer informatie over de getroffen voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19. Voor alle actuele informatie over reizen naar Zwitserland, raadpleeg de reisadviezen van de Zwitserse en de Belgische overheid. Als het door de coronamaatregelen niet mogelijk zou zijn om te reizen in februari 2021, dan wordt de reportage opgeschoven naar een latere datum (mogelijk paasvakantie).