srprs.me Oldenzaal

Een vakantie boeken zonder te weten waar je naartoe gaat. Klinkt gek? Toch is het de insteek van Srprs.me. En vreemd genoeg werkt het verrassend rustgevend.

Toegegeven, ik ben een planner. Waar ik ook naartoe trek, ik weet op voorhand wat je er kunt beleven, waar je geweest moet zijn, wat de moeite is en wat niet. Maar het risico is dat je een slaaf van je programma wordt. Daarom gooi ik deze keer de boeg om. Ik vertrek op reis zonder te weten waar ik zal belanden. Bij Srprs.me zijn ze daarin gespecialiseerd. Ik geef bij het boeken een aantal parameters in. Wil ik naar een stad of het platteland? Waar wil ik zeker niet naartoe? Met de auto of het vliegtuig? Ik kies voor een autovakantie met een landelijk karakter. En dan… moet ik het loslaten. Het team van Srprs.me gaat voor mij aan de slag. Ik moet niets meer doen. Niets opzoeken, niets voorbereiden. Het kan ook niet, want mijn bestemming is onbekend. Ik weet alleen wanneer ik op vakantie ga. Hoe raar dat ook klinkt voor een planner als ik, het werkt heel bevrijdend.

Het moment van de waarheid

Een app telt samen met ons af. Op de dag van vertrek volgt de onthulling. Eerst krijgen we de rijrichting van onze autovakantie te zien, en daarna gaat het van 3, 2, 1 als was het Nieuwjaar en verschijnt de naam van onze bestemming op het schermpje: Oldenzaal. Oldenwat? Oldenzaal blijkt, in Twente, het oosten van Nederland, te liggen. Even slaat de paniek toe. Valt daar wel iets te beleven? Maar we laden onze koffers in, vertrekken en laten het los. De app toont ondertussen ook waar we zullen slapen: een landelijk gelegen hotel, zoals gevraagd.

Spontaniteit troef

Bij de bekendmaking van je verblijf geeft Srprs.me ook enkele doe-tips en leuke restaurants in de buurt. Bij aankomst wacht ons een extra verrassing. De vriendelijke dame aan de receptie laat ons weten dat we twee huurfietsen mogen gebruiken. We krijgen een wandel- en fietskaart, grissen wat brochures mee en zetten ons met een schuimende cappuccino naast de vijver op het hotelterras. Op ons gemak, want niets moet, het programma is leeg. We vullen het in zoals het komt. We kiezen voor een natuurgebied vlakbij en een verrassende fietsroute. Voila, wat anders heel wat planning vergt, is in een kwartiertje geregeld. Je ziet ter plaatse wel wat er te beleven valt. Dat is net het leuke aan een reisje met Srprs.me. Er kruipt opnieuw spontaniteit in je vakantie én je komt op plekken waar je zelf nooit aan dacht. Zoals Oldenzaal.

Dit hadden we nooit ontdekt zonder Srprs.me

Gevarieerde natuur in Lutterzand

De uitgestippelde routes in natuurgebied Lutterzand bieden een heel gevarieerd decor. Van open weides tot loofbos en heidelandschappen. Opvallend hoe joviaal onze noorderburen zijn. De luttele wandelaars die we kruisen, zeggen allemaal vriendelijk gedag. Parkeren en vertrekken kan aan paviljoen Het Lutterzand.

Fietsen door glooiend Twente

Nee, niet heel Nederland is zo plat als een vijg. Twente is een glooiende regio, met de 82 meter hoge Tankenberg als hoogtepunt. Bijzonder mooi om door te fietsen. Groene weides, piekfijn onderhouden boerderijtjes en dicht begroeide bossen. Vanuit het centrum van Oldenzaal volgen we een fietsroute van 44 kilometer die ons ook in een stukje Duitsland brengt. Pauzeren doen we tussen de bomen bij de Lutte Hutte.

Fietsknooppunten: 63-73-60-61-62-68-76-70-18-72-14-11-17-71-65-34-31-64-63

Luieren en plonsen in Het Hulsbeek

Oldenzaal heeft met Het Hulsbeek een uit de kluiten gewassen recreatiepark. Een heuse zwemvijver met drie zandstranden en grote ligweides waar je zelfs bij enorme drukte niet als sardines op mekaar ligt. Het park biedt verder nog heel wat ontspanningsmogelijkheden, zoals een hoogteparcours door de bomen, roeibootjes, skatepark, karting…

Tafelen aan het water in ons hotel

Het restaurant van Hotel Erve Hulsbeek, waar Srprs.me ons naartoe stuurde, heeft een groot terras aan een mooie vijver. Je luncht of dineert er in een groen kader. De kaart is beperkt, maar wat geserveerd wordt, is verzorgd en lekker.

Praktisch

Boeken Een verrassingsreis boek je makkelijk bij Srprs.me online of via hun app.

Erheen VAB koos voor een autovakantie. Met een VAB-Pechbijstand kun je zorgeloos rondtoeren in de Benelux.

Overnachten VAB-Magazine verbleef in het landelijke Hotel Erve Hulsbeek in Oldenzaal.

Toeristische informatie www.uitinoldenzaal.nl

Goed verzekerd Reis zonder zorgen naar eender welke bestemming met een VAB-Reisbijstand.

 

Lees ook

Bijzonder logeren in eigen land of vlak over de grens

Laat je verrassen door de Koekenstad met Antwerp Unplugged

6x creatief logeren in eigen land