Champagne

Geef toe, ter plekke champagne nippen klinkt beter dan een fles uit de rayon van de supermarkt kiezen. Op naar Reims voor een sprankelend weekend!

Champagne nippen bij Roger

Trek je naar de Champagnestreek, doe dan twee huizen aan: een grote, bekende klassieker en een kleiner familiehuis. Zo zie je en proef je het verschil. Het ene is niet per se beter dan het andere, ze zijn gewoon anders. Bij Champagne Roger Coulon word je ondergedompeld in een mooie familiehistorie.

champagne-coulon.com, closdesterressoudees.fr

 

Duik oude kelders in

Eerlijk, elk bekend champagnehuis heeft zo zijn eigen merites. Dus komt het erop aan om precies dat huis te vinden dat je niet alleen met zijn champagne maar ook met zijn geschiedenis aantrekt. In Maison de Champagne Taittinger komen fans van mystiek en historie aan hun trekken. Hier wordt de champagne in eeuwenoude kelders bewaard.

taittinger.com

Met de tuktuk door de wijngaarden

Ja, je kunt slenteren tussen die wijngaarden of de fiets nemen, maar met een tuktuk zie je zoveel meer. Het tempo ligt namelijk een stuk  hoger, de gids brengt je waar je moet zijn en het enige wat jij moet doen, is om achterover leunen en genieten.

tuktukchampenois.fr

 

Waan je kasteelheer

Al is het maar een lunch, een diner of een kort logement, proef even van het betere kasteelleven en waan je champagneboer. Van op het terras van Château de Sacy heb je weinig fantasie nodig om je voor te stellen dat de omliggende wijngaarden de jouwe zijn. Alleen jammer dat de droom uiteindelijk doorprikt moet worden.

chateaudesacy-reims.fr

Kathedraal van Reims

Werelderfgoed laat zich niet zo makkelijk negeren. Bezoek dus de iconische kathedraal van Reims en vergaap je aan die goed bewaarde pracht. Na die niet te missen portie cultuur mag je jezelf trakteren op een glas bubbels.

cathedrale-reims.fr

 

Verbroederen in Café du Palais

Er bestaan cafés waar de hele wereld lijkt samen te komen. Café du Palais is er zo één. ’s Morgens tref je er advocaten in toga, in de namiddag chique dames die een taartje komen eten, daarna nog een hoop nieuwsgierige toeristen en ’s avonds is het aperitieftijd. Als er tenminste geen slamwedstrijd gehouden wordt.

cafedupalais.fr

Ruïnebar

Je kunt Le Clos, te vinden in de schaduw van de Hallen in Reims, nog het beste vergelijken met de vele ruïnebars in Budapest. Een tikkeltje gehavend, ingericht met palettenconstructies en ander recuperatiemeubilair en grossist in onvervalste ambiance. Een plek waar je lang blijft plakken…

facebook.com/leclos.reims

 

Smullen bij Lou

Je kunt natuurlijk niet overleven op bubbels alleen. Gelukkig krijg je bij Lou stevige, gezonde kost voorgeschoteld. Ga voor een bagel, een saladbowl of een punt cheesecake. Kwestie van klaar te zijn voor die volgende proeverij.

loucreativefood.fr

 

Flesjes uitkiezen

Niet bij een kleine of zelfs grote champagneboer geraakt, maar wel nieuwsgierig om te vergelijken en te weten wat je drinkt? Eén adres: Trésors de Champagne! Een collectief dat kleine huizen vertegenwoordigt en waar je op je gemak kunt keuren.

boutique-tresors-champagne.com

Toeristische info

reims-tourisme.com

 

Tip

Laat je ook verleiden door het noordelijke Valenciennes en zijn onverhoede charme.