Luik wafels

Bang dat de tijd in Luik bleef stilstaan? Deze 9 toppers overtuigen je moeiteloos van het tegendeel! De Waalse stad nodigt graag uit voor een weekend in eigen land.

Koffie tanken

Begin de dag met een gezond hipster ontbijt en een perfect kopje koffie in Grand Maison. Kwestie van meteen te proeven van die grootstedelijke vibe die in Luik hangt. Een plek om ongegeneerd te blijven plakken en eindeloos koffie bij te bestellen.

facebook.com/grandmaison.be

 

Chez Mamy

Heb je het eerder voor bagels, hartig of zoet? En mag daar ook een latte of wat ander lekkers bij? Chez Mamy bedient je op je wenken. Vlakbij vind je het mooie Huis voor Toerisme, waar je meteen een stadsplan kunt ophalen om ook al die andere adressen moeiteloos te vinden.

www.chezmamy.be

Design shoppen in Luik

Eén van de oudste straatjes van de stad, één waarin alleen voetgangers passen, en meteen ook een voltreffer op shoppingvlak. Bij het haast onuitspreekbare Arqontanporin koop je frisse, eigentijdse kunst; bij Restore investeer je in objecten die een tweede leven tegemoet gaan. Tweemaal budgetvriendelijk design dus, geen slechte start.

www.arqontanporin.com, www.restoredesign.be

 

Een échte Luikse wafel

Er zijn wafels, er zijn Luikse wafels en er zijn de kraakverse exemplaren van Une Gaufrette Saperlipopette. Wafels hors catégorie die je dan ook instant moet verorberen. En daarna sla je uiteraard een voorraadje in om thuis dat Luik-gevoel nog eens opnieuw te beleven.

facebook.com/UneGaufretteSaperlipopetteofficiel

Kapitein spelen

Klein en groot, iedereen wil stiekem wel eens kapitein spelen. Een goed begin is la Navette Fluviale, geen toeristenboot maar een goeddraaiend pendelexemplaar dat je vlotjes van de ene kant van Luik naar de andere brengt en dat voor geen geld.

www.navettefluviale.be

 

Tijd voor cocktails!

Elke stad verdient zijn eigen coole cocktailbar. In Luik neemt Volga die honneurs met stijl waar. Een plek die altijd een tikkeltje duister is, kwestie van niet te vroeg huiswaarts te keren.

facebook.com/volga.bar.liege

Boerderij in de stad

Ja, het is fijn om op tijd en stond eens te smikkelen van gastronomische moesjes en schuimpjes, maar wie de stad doorkruist zoals het hoort heeft écht honger en dan is Ma Ferme en Ville precies de eetstek die je zoekt. No-nonsense keuken, stevige porties en nostalgische charme.

www.mafermeenville.be

 

Wattitude

De ene souvenirshop is de andere niet. Wattitude steekt met kop en schouders boven de standaard souvenirs uit. Hier geen prullen van dertien in een dozijn, wel origineel design, gemaakt in Wallonië.

www.wattitude.be

Toeristische info

liegetogether.be/nl

Tip

Luik gezien? Ga dan ook eens op stap in Namen.

Vorig artikelWat doet de katalysator?
Volgend artikelDe geschiedenis van Suzuki