Dunetent Groede

Opstaan en bij je eerste kopje koffie de koeien gezapig zien voorbijtjokken: in de dunetent vlak bij het strand van het Zeeuws-Vlaamse Groede is dat vaste prik.

Voor wie wil kamperen maar geen zin heeft in opblaasmatrassen en douchen in het gemeenschappelijke sanitaire blok, is glamping uitgevonden. De charme van het kampeerleven met de luxe van een hotelkamer. Van die fijne combinatie kun je ook genieten in Groede, net over de grens. Aan de rand van de groene polders plaatste Strandcamping Groede een aantal dunetenten. De naam slaat trouwens op dit type tent met gebogen houten spanten; het heet dus niet ‘dunetent’ omdat ze toevallig aan de duinen staan.

Onbelemmerd uitzicht

Je rijdt met je auto tot aan de tent, waar de privéparking belegd is met schelpengrind. Zo komt de vlakbij gelegen zee tot aan je stoep. Langs de volledig glazen zuidelijke façade valt overvloedig veel licht binnen. Geen donkere bedoening dus, maar een ruimte waarin het gezellig toeven is. De tenten staan opgesteld aan het uiteinde van deze kraaknette camping, waardoor je uitzicht door niets gehinderd wordt – buiten die grazende koeien dan. Met een goed boek en de voetjes omhoog is het hier zalig nietsdoen.

Langs de volledig glazen façade valt overvloedig veel licht binnen. Geen donkere bedoening dus, maar een ruimte waarin het gezellig toeven is.

 

Volledig uitgerust

De dunetent is best knus ingericht, zonder overdreven tierlantijntjes. Het blijft kamperen in een tent natuurlijk. Die tent is echter wel opvallend ruim en heel goed uitgerust. De keuken heeft zowat alles voor de hobbykok, inclusief koelkast, microgolfoven en vaatwasser. De badkamer heeft een douche, waar je zand en zonnecrème van je lijf kunt spoelen, en een echt toilet. De twee kleine slaapkamers achteraan zijn goed verduisterd en hebben zalig zachte bedden om al die zee- en strandfun om te zetten in zoete dromen.

 

Ontbijt aan de picknickbank

’s Morgens hoef je de deur maar open te zwaaien om vanop het houten terras intens te genieten van de omgeving. De campingwinkel heeft alles wat je nodig hebt voor je ontbijt en bij de tent staat een picknickbank waar je in de zon je broodjes kunt smeren, al dan niet met hagelslag of pindakaas. Voor kinderen is deze camping een waar paradijs. Er zijn heel wat speeltuintjes en sportvelden, in het seizoen is er kinderanimatie en het strand is maar een duin verwijderd van de camping. Om het snelst bij de zee…?

’s Morgens hoef je de deur maar open te zwaaien om vanop het houten terras intens te genieten van de omgeving.

 

Dunetent praktisch

Adres

Strandcamping Groede, Zeeweg 1, Groede (Nederland)

Prijzen

Een dunetent kun je tot half november huren voor een lang weekend, midweek, week of langer. Een lang weekend (3 overnachtingen) kan vanaf € 382. De dunetenten bieden voldoende plaats aan vier personen.

Reserveren

Boek je verblijf via www.strandcampinggroede.nl.

Tips in de omgeving

 

Met de e-chopper door de polder

Bij Strandcamping Groede kun je naast fietsen ook e-choppers huren: elektrische brommertjes waarmee je zonder herrie door het mooie landschap zoeft. Maak bijvoorbeeld een tochtje naar het erg gezellige centrum van Groede of geniet van het mooie zeezicht op de Panoramaweg die leidt naar de vuurtoren van Breskens. Je kunt zo’n 60 kilometer brommen met een volle batterij. Liever wandelen? Heerlijke rust ervaar je in het nieuwe natuurgebied Waterdunen. Er zijn wandelingen uitgezet van 4,5 tot 9 kilometer en via verschillende hutjes kun je vogels spotten. Het gebied is het mooist bij hoogtij.

Eet je buikje rond bij Puur

De Nederlandse kust staat bekend om z’n gezellige strandpaviljoens. Dat van Puur werd een paar jaar geleden verwoest door een brand. Het paviljoen werd heropgebouwd en biedt nog steeds een prachtig zeezicht in een volledig nieuwe zaak met een industrieel tintje. De keuken serveert lekkere gerechten die bovendien niet te prijzig zijn. Kies de vis van de dag terwijl je naar buiten tuurt en ‘ik heb de zon zien zakken in de zee’ neuriet.

Kajakken in een kreek

Een rustig uitje met een sportief tintje? Waarom niet eens kajakken in de polders? De tochtjes van Buitengewoon duren anderhalf uur – ideaal voor kinderen. De kreken hebben geen sterke stroming en dat maakt het tochtje niet te inspannend. Door het broedseizoen wisselen de startlocaties. Tot 15 juli begin je aan de Gaternissekreek tussen Schoondijke en Sasput; daarna ligt de start aan de Zwartegatschekreek in Groede.

Meer tips?

Uiteraard kun je nog veel meer activiteiten doen of uitstapjes maken. Je vindt nog heel wat inspiratie via deze site.

Vorig artikel7 tips om met de elektrische wagen op vakantie te gaan
Volgend artikelWe zijn weer bijzonder reislustig, maar ook op onze hoede