De weg naar Little Sark

Even helemaal weg van de wereld op Guernsey en Sark, de kleinschalige en authentieke Kanaaleilanden.

Guernsey

Tasty Walks

De hoofdstad van Guernsey, St. Peter Port werd tegen een steile heuvel aangebouwd, wat de straatjes erg steil en smal maakt. Je kunt verschillende Tasty Walks maken die je langs de hoogtepunten leiden, de afstanden blijven beperkt in dit kleine stadje. Eén van die hoogtepunten is ongetwijfeld het huis waar Victor Hugo verbleef tijdens zijn ballingschap.

Le Tricoteur

Voor zij die graag buitenshuis vertoeven, slechts één adres, Le Tricoteur. Hier vind je The Guernsey, een klassieke vissermanstrui, met de hand gemaakt op dit eiland. Ze zijn stevig van structuur, hebben verrassend hedendaagse patronen en zijn onverslijtbaar. Een trui voor het leven dus.

Sark

Na een boottocht van zo’n vijftig minuten bereik je Sark. Een popperig eiland met zoveel natuurpracht en ook hier lekker eten. Van de ferry stap je op de tractor-bus want auto’s zijn hier verboden. Enkel paard en kar, tractors en fietsen zijn toegelaten.

Fietsen en wandelen

Je kan best een fiets huren om het eiland te verkennen. Neem wel een fiets met veel versnellingen, want het is er allesbehalve plat. Stop aan de kust voor prachtige uitzichten of maak een wandeling door velden vol wilde hyacinten.

Gun je benen wat rust in La Seigneurie, met haar elegante tuinen en het huis van Le Seigneur, de eigenaar van Sark.

Little Sark

Om Little Sark te bereiken, moet je met over een wandelpad met een afgrond langs beide zijden. Het schiereiland is klein maar uiterst charmant. Zelfs de kleinste plek heeft een restaurant, en wat voor één! In de oogverblindende tuin van La Sablonnerie zou je een hele dag kunnen doorbrengen.

Tip

Combineer Guernsey en Sark met het nabije Kanaaleiland Jersey.

Praktisch

Erheen Wij reden naar St. Malo en namen maakten van daaruit de overtocht van net geen twee uur met Condor Ferries. Wees zeker een uur op voorhand.
Met de auto Vergeet niet om links te rijden. Ook al liggen de Kanaaleilanden dichter bij Frankrijk, ze blijven Brits.
Beste reisperiode Van april t.e.m. eind september. In de zomer is het drukker.
Munteenheid Elk eiland heeft zijn eigen versie van de Britse pond, maar je kunt overal met alle versies betalen.
Taal Overal wordt Engels gesproken, maar de bewegwijzering is in het Frans. De oorspronkelijke taal, het Jèrriais, wordt bijna niet meer gesproken.
Goed verzekerd Reis zorgeloos naar de Kanaaleilanden met een VAB-Reisbijstand.
Toeristische info www.visitguernsey.com

Previous articleDe Britse Kanaaleilanden: 5 musts op Jersey
Next article48u in Marseille