Hotel boeken

Je wilt een hotel boeken en dat het liefst van al aan de goedkoopst mogelijke prijs. Maar waar vind je de beste prijzen voor een hotelkamer?

Tot voor kort konden platforms zoals booking.com je de laagste prijs garanderen, maar die garantie zijn ze nu kwijt. Hotels mogen op hun eigen website lagere prijzen aanbieden. Is rechtstreeks bij een hotel boeken dan de beste optie? Soms wel, maar niet altijd. Want touroperators kunnen met hotels scherpe prijzen onderhandelen (‘volumekorting’), waar jij als particulier niet aan kunt tippen. Check dus of het hotel van je keuze door een touroperator wordt aangeboden. Piet Demeyere (TUI): “Sommige kortingen, zoals interessante voorwaarden voor kinderen, komen bovendien nooit op boekingssites.” En wat met aanbiedingen op websites als Weekendesk of Secret Escapes? Dat zijn een soort last minutes waarmee je soms je voordeel doet. Toch kan het nooit kwaad om ook direct bij het hotel in kwestie te informeren én over de prijs te onderhandelen.

Ook interessant

Zijn last minutes goedkoper dan first minutes?

Een uniek hotel voor jou alleen!

Hotel geboekt, maar je kunt niet vertrekken?

Met een VAB-Annulatieverzekering ben je gedekt tegen annulering, maar ook tegen mogelijke onderbrekingen of wijzigingen van al je reizen, wereldwijd.

Previous articleGeen filerecords in Frankrijk deze zomer
Next articleHeeft de elektrische wagen een toekomst in Vlaanderen?