kamperen winter

De meest feestelijke periode van het jaar komt er weer aan. Ook al zullen we dat dit jaar doen in een kleiner gezelschap, het zal niet minder gezellig zijn. En al zeker niet op verplaatsing. Stap in je camper, zoek een magnifiek plekje en zet 2021 op een memorabele manier in. Kamperen en klinken!

Na een jaar vol thuiswerken en dezelfde vier muren, kan een tripje in de natuur een ware verademing zijn. Lange wandelingen in het groen, of eerder uitwaaien aan het strand: een camper brengt je waar je wil. Bezit je zelf geen caravan of mobilhome? Dan huur je er gewoon eentje via Camptoo, het online deelplatform waar eigenaars en huurders elkaar vinden.

Feestdagen rond het kampvuur

Geen vuurwerk nodig als je een kampvuur kan maken, geen verplichte feestjes en enkel qualitytime met je persoonlijke bubbel. Dit jaar klinken we met glühwein in plaats van champagne! Geen zin om te kokkerellen? Ook om een feestelijke maaltijd hoef je je geen zorgen te maken. Die kan je namelijk afhalen bij een restaurant in de buurt. Kies jouw eindejaarsdiner via de website Campermeal.

 

Kamperen in de winter: enkele tips

1. De technische kant

Kamperen in de winter is niet enkel voor de zintuigen een heel andere ervaring, ook technisch komen er enkele dingen bij kijken. Zo neem je bijvoorbeeld best sneeuwkettingen mee, ga je vooraf even na hoe de verwarming in de camper werkt en hoe je kan voorkomen dat de leidingen bevriezen. Praktische video’s rond je camper en het camperleven vind je hier.

2. Zorg voor ventilatie

Om niet te veel vocht en condens in de camper te houden, is het ook in de winter belangrijk om goed te ventileren. Laat een raampje open als je even gaat wandelen of rond het kampvuur zit.

3. Voorzie laagjes

Warme kledij is een must als je ’s winters gaat kamperen. Kies dus voor thermisch ondergoed onder jouw feestjurk!

4. Entertainment

‘s Zomers zit je meer vóor de camper dan erin. Als je gaat kamperen in de winter, spendeer je veel meer tijd binnen. Ook hier kan je je op voorbereiden: neem enkele gezelschapsspelletjes mee, een goed boek, kookgerei en een leuk muziekje.

Vorig artikelGemeenten gaan voor nul verkeersdoden
Volgend artikelDoe de verkeerstest!