© Center Parcs

Een ‘nature trail’ link je misschien aan een avontuurlijke verwegvakantie, niet aan een weekendje Center Parcs. Gesp je schoenen vast, want voortaan ontdek je in De Vossemeren de wonderen der natuur!

Natuurlijk is het leuk om omringd te zijn door groen wanneer je in een vakantiepark verblijft. Bij Center Parcs wil men echter verdergaan en de gast meenemen diep ín de natuur. Daarom werd in De Vossemeren de eerste ‘nature trail’ uitgetekend, een 2,7 km lang natuurbelevingspad voor de hele familie dat je zintuigen en leergierigheid prikkelt en je doet bewust worden van de kostbaarheden die voor je voeten liggen.

Op expeditie

Het is zo’n weekendochtend waarbij je de wereld vanonder je regenkap schouwt. Maar Jean Henkens heeft een brede glimlach op z’n gezicht. “Eíndelijk regen!” Jean is naast huisbioloog van Center Parcs ook de geestelijke vader van de trail. Hij kent de parken als zijn broekzak en tekende voor De Vossemeren een pad uit dat je de natuur echt laat gewaarworden. “Onze parken hebben zoveel unieke stukjes natuur waar je achteloos aan voorbijloopt, en dat is doodzonde. Met deze trail willen we onze gasten de rijkdom tonen van de omgeving waarin ze verblijven.”

Met een ranger

Je kunt de trail alleen bewandelen, maar veel interessanter is het om op pad te gaan met één van de rangers. Zo krijg je de strafste verhalen van Moeder Natuur te horen en mis je geen enkele bijzonderheid. Je krijgt ook het gezelschap van ezeltjes Otto en Rutger – extra leuk voor de kids! De trail start en eindigt bij de Nature Lodge in het hart van het park, waar je overigens ook (gratis) workshops kunt volgen. Zo kun je met een ranger je ‘nature skills’ aanscherpen of leren hutten bouwen. Of je gaat naar huis met een dromenvanger, gebouwd met materialen uit de natuur. “Als we rekening houden met de omgeving bij de ontwikkeling van onze parken, creëren we volop nieuwe kansen, waar mens, dier en natuur alleen maar beter van kunnen worden”, besluit Jean.

De ‘nature trail’ is een gratis activiteit, op reservatie. Naast De Vossemeren in Limburg heeft ook het Duitse Center Parcs Bispinger Heide inmiddels een natuurbelevingspad.

Vorig artikelBeleef de heerlijke Veluwe
Volgend artikelOok in september nog veel reislust