Europe from Above

National Geographic gaat weer de lucht in om spectaculaire beelden van het Europese continent te tonen – te beginnen met een adembenemende reis door België. Zet maandag 12 september ‘Europe from Above’ in je agenda!

Ontdek België zoals nooit tevoren in het spectaculaire vierde seizoen van National Geographics populaire documentaireserie ‘Europe from Above’. De nieuwe zesdelige serie biedt naast België een exclusief uitzicht op de mooiste culturele en geografische bezienswaardigheden in Denemarken, Servië, Schotland, Bulgarije en Roemenië. Geavanceerde dronetechnologie neemt de kijkers mee op een verbluffende visuele reis rond elk van deze landen. Het beeldmateriaal is een jaar lang verzameld, waardoor je de verschillende locaties in alle seizoenen ziet. De adembenemende luchtbeelden geven een uniek inzicht in hoe traditie, techniek en natuurwonderen het continent hebben gevormd.

België vanuit de lucht

In ‘Belgium from Above’ maak je kennis met bekende en minder bekende aspecten van het Belgische cultureel erfgoed. Ze starten bij één van de bekendste gebouwen van Brussel: het Atomium. We volgen een team van gespecialiseerde ‘glazenwassers’ die de ingewikkelde ronde constructies schoon moeten houden. Daarna vliegen we door naar Oostduinkerke en maken we kennis met de laatste garnalenvissers ter wereld die nog per trekpaard te werk gaan.

‘s Zomers duiken we het platteland in en volgen we de hopoogst in Poperinge, basisingrediënt van bier en één van Belgiës grootste exportproducten. In het najaar keren we terug naar de stad, waar we onder meer getuige zijn van het Gentse Lichtfestival. Verder komt de abdij van Villers in beeld, waarvan wordt aangenomen dat het de grootste abdijruïne van Europa is. Deze locatie is al indrukwekkend om doorheen te lopen, maar van bovenaf krijg je pas echt een sprookjesachtige beleving.

In deze aflevering komen nog veel meer bijzondere plekken in België aan bod, waardoor het zowel voor buitenlanders als voor Belgen zelf een indrukwekkende en verrassende ervaring belooft te zijn!

‘Europe from Above’ is vanaf maandag 12 september wekelijks om 21u te zien op National Geographic. ‘Belgium from Above’ is de eerste aflevering in de zesdelige serie. National Geographic kan je bekijken via Telenet, Proximus en Orange.

Vorig artikelFiets blijft populair, helaas ook meer lekke banden en meer ongevallen
Volgend artikelGoogle Maps lanceert milieuvriendelijke routes in België