Uit in Doornik

Soms hoef je het niet ver te zoeken. Ontdek in Doornik in de provincie Henegouwen hoe anders een dichtbijbestemming kan zijn. Voor jou geselecteerd: 8 bijzondere adresjes.

1. De meest exotische verzameling: Natuurhistorisch Museum

Een heerlijke plek vlak bij het stadhuis van Doornik waar je ondergedompeld wordt in een koloniale wereld. Geen gedrum, geen dure tickets. Wel tijd en plaats zat om elk detail, van de opgezette giraf tot de levende Jamaicaanse boa, uitgebreid te bestuderen.

www.tournai.be/museum

2. Het leukste interieuradres: Passé Composé

Gevestigd in een oude industriële drukkerij en goed voor 350 m² snuisterplezier.

www.passe-compose.be

3. Het best verstopte museum: Maison de la Marionnette

Het ideale museum als je met kinderen op zwier bent. Dit museum pakt uit met een vijfhonderdtal marionetten van over de hele wereld en een tuin die nieuwsgierig maakt.

www.maisondelamarionnette.be

4. De kindvriendelijkste boekenwinkel: Chantelivre

Je vindt deze fantastische kinderboekenwinkel langs de Scheldekaaien in Doornik. Een heerlijke plek om ontdekkingen te doen.

www.chantelivre.be

5. Het meest charmante logeeradres: La Petite Fabriek

Overnachten kan in de piekfijn gerenoveerde stallen, op de slaapzolder of in één van de drie mooie roulottes of houten woonwagens die in het aanpalende bosje verspreid staan. Zigeunerluxe die zijn gelijke niet kent.

www.lapetitefabriek.be

6. De oudste bonbons: Patisserie Quenoy

In deze patisserie is de vierde generatie aan de slag. Je geniet er van een gebakje in een vooroorlogs decor. Proef ook hun ‘ballon noir’, een eeuwenoud suikerbommetje met geheim recept.

www.patisseriequenoy.be

7. Het elegantste restaurant: La Petite Madeleine

La Petite Madeleine is een culinaire aanrader. Je krijgt er klassieke en hedendaagse gerechten geserveerd die bijzonder mooi ogen en heerlijk smaken.

www.lapetitemadeleine.be

8. De populairste aperitiefbar: Le Greco

In korte tijd is de wijnbar van Le Greco uitgegroeid tot een nieuwe trekpleister. De plek waar je voor of na het diner samenkomt om te proeven van heerlijke wijn en Griekse en mediterrane tapas.

www.legrecotournai.be

Tip

Toeristische info: www.visittournai.be

Ga nog op stap in eigen land en ontdek Leuven, Mechelen en Kortrijk.

Vorig artikelGetest: Audi A5 Coupé
Volgend artikel72u in Spitsbergen