Dinner with the Queen

Een ‘bijzondere bij-levenis’, zo omschrijft Dinner with the Queen zijn concept. En eerlijk, we gaan niet proberen om het beter te benoemen, want soms slaat een slogan simpelweg de nagel op de kop.

In het lieflijke Dentergem op een eilandje tussen Oost- en West-Vlaanderen is de zelfplukboerderij Purfruit voor het derde jaar op rij gastheer voor Dinner with the Queen. En met the queen bedoelen we hier niet Elizabeth II of Queen B, maar wel de bijenkoningin. Het kleinschalige evenement heeft dan ook twee doelen: jou een onvergetelijk avond bezorgen en ondertussen het belang van de bij voor de biodiversiteit in de kijker zetten. Want zonder bijen geen fruit en groenten.

 

Zelfplukboerderij

Na een ‘Save the Queen’ gin-tonic met een toets van honing neemt boer Bart ons mee langs zijn bessenstruiken, fruitbomen en druivenranken. Hij startte zijn boerderij met slechts vier hectare, wat weinig is om aan klassieke landbouw te doen. En dus begon ie met blauwe bessen, vlier en kalkoenen – die laatsten legden al snel het loodje, met dank aan de vossen. Inmiddels is het aanbod sterk uitgebreid met een stuk of vijftig verschillende soorten bessen. En tussen al dat fruit laat hij het gras hoog staan en legde hij wilde bloemenweides aan. En laat dat nu net noodzakelijk zijn voor een goede oogst. Ook imker Ronny toont trots zijn koningin en haar werksters en vertelt ons het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes.

 

Bloemen op het bord

Ondertussen toveren bloemenchef Lieven Lootens en zijn team van aan de barbecue een voortreffelijk zevengangenmenu op tafel met eetbare bloemen en planten, groenten, noordzeevis en pata negra bellota. Elk gerechtje wordt aangekondigd met wat extra uitleg over de bereiding en de afkomst van de ingrediënten. Op het menu: een bloemensalade, begonia’s, duindoornbesmousseline, mosterdbloemetjes en vegetarisch gehakt gegaard in walnotenfineerhout. En als afsluiter bloementhee en lavendel-honingijs met vers geplukte bessen van de boerderij en honing van de imker. Bij-zonder lekker!

 

Dinner with the Queen: praktisch

Waar en wanneer?

1 juli t.e.m. 31 augustus 2021 – Neerhoek 7, 8720 Dentergem

Prijs

€ 150 p.p., inclusief btw, aperitief, zevengangenmenu, assortiment wijnen, aangepast biertje, water en bloementhee, exclusief reservatiekost

Reserveren

Klik hier voor de website van Dinner with the Queen.

Contact

bzzzz@dinnerwiththequeen.be – 0485/00.74.47

Vorig artikelWord vakantietester in Rijnland-Palts!
Volgend artikelDie gratis PCR-test om te reizen, hoe zit dat precies?