Vernieuwde reisverzekeringShutterstock

Al bijna vijftig jaar is VAB de perfecte reisgezel. Maar omdat de reiziger van nu niet meer die van vroeger is, heeft VAB z’n aanbod verbeterd, zodat jouw reisverzekering nog meer als gegoten zit.

Met onze expertise van medische en technische hulp in het buitenland staan we al jarenlang paraat voor onze reizende klanten. Dankzij die ervaring, de feedback van onze leden en de contacten met meer dan vijfhonderd reiskantoren waarmee we samenwerken, maakten we onze reisverzekeringen nog beter. Daarbij speelde personalisatie de hoofdrol. Onze nieuwe formule sluit perfect aan bij de behoeften van jou en je gezin. Je start met de basis en voegt daar à la carte opties aan toe naargelang van jouw noden. Zo krijg je de perfecte bescherming voor jezelf, je gezin en je voertuig.

Ga voor regio ‘Europa’ of ‘wereld’

Je hoeft niet ver te reizen om iets moois te zien. De meeste mensen blijven dan ook binnen Europa. Daarom geven we je voortaan de keuze wanneer je een reisverzekering afsluit. Blijf je binnen de grenzen van Europa, dan is ‘regio Europa’ de meest voordelige optie. Op die manier hoef je niet langer te betalen voor een wereldwijde dekking. Ben je wel een wereldreiziger, dan kies je voor ‘regio wereld’.

Kies zelf je regio voor pechverhelping in Europa

Omdat we merkten dat het succes van de autovakantie na de coronacrisis bleef aanhouden, herbekeken we ook die mogelijkheden. De standaard VAB-Pechverhelping is al heel uitgebreid. Naast België geldt die namelijk ook in Nederland en Luxemburg. Reis je enkel in onze buurlanden, dan neem je vanaf nu simpelweg de optie ‘Frankrijk/Duitsland’ en betaal je niet langer voor een dekking in heel geografisch Europa. Ga je wat verder dan onze buurlanden, dan kies je voor ‘Europa’. Waar je pechverhelping buiten de Benelux voordien moest combineren met een reisverzekering, is dat nu niet meer noodzakelijk. Heb je er voor de zekerheid graag medische bijstand bovenop, dan kan dat uiteraard nog steeds met de formule ‘Pech + Reis’. Weet dat een mutualiteit of kredietkaart lang niet alles dekt. Vroeger huiswaarts keren voor een noodgeval, het hotelverblijf voor je partner als je langer in een buitenlands ziekenhuis moet blijven, zoek- of reddingsoperaties? Allemaal zaken die de VAB-Reisverzekering wél standaard dekt. Neem je die optie erbij? Dan krijg je vijftien procent korting.

Stel je reisgezelschap samen

De samenstelling van je gezin kan veranderen. Naast je nieuwe partner wonen er misschien ook enkele pluskinderen onder je dak. Of je wilt met je minderjarige kleinkinderen op vakantie. Voortaan kun je de nieuwe samenstelling van je gezin laten opnemen in je VAB-Reisverzekering. Als een blokkendoos bouw je het reisgezelschap op. Je begint met de eerste persoon en voegt naargelang van je situatie personen toe. Voor grote gezinnen is er een extra voordeel: het vijfde tot negende gezinslid sluit kosteloos aan.

De uitgebreide dekking blijft

Veel veranderingen dus, maar wat zeker niet wijzigt, is onze uitgebreide dekking. De VAB-Reisverzekering zorgt nog steeds voor de uitbetaling van onverwachte medische kosten tot één miljoen euro. Indien nodig zorgen we ervoor dat je vroegtijdig kunt terugkeren. Moet je langer blijven, dan komen we tussen in je bijkomende overnachtingskosten. Ben je ook graag verzekerd voor het geval je niet op reis kunt vertrekken of je reis onderbroken wordt door onvoorziene omstandigheden? Dan is de VAB-Annulatieverzekering de ideale optie. Die geldt al vanaf één geboekte overnachting, ook in België, en kun je ook bij een lastminutereis afsluiten.

 

En wat met een motorhome?

Tijdens de coronacrisis explodeerde de verkoop van motorhomes. Ook voor die reizigers wil VAB er zijn. Is je motorhome korter dan 6,5 meter, lager dan 3 meter en weegt hij minder dan 3,5 ton, dan volstaat zelfs een gewone ‘Pechverhelping auto’. Heeft je motorhome grotere afmetingen, dan kun je nog steeds op ons rekenen met de opties ‘Europa’ en ‘motorhome’. We doen er bij pech alles aan om je kampeerwagen weer aan de praat te krijgen. Lukt dat niet, dan voorzien we een sleep tot 6,5 ton.

Blijf mobiel met een vervangwagen

Pech op (weg naar) je vakantiebestemming? Vervelend als je wagen niet meteen hersteld kan worden. Dankzij de optie ‘vervangwagen’ bij je ‘Pechverhelping regio Europa’ hoef jij je geen zorgen te maken over een herstelling die misschien langer duurt dan gedacht. VAB zorgt voor een vervangwagen, zelfs tot dertig dagen lang.

Betaal minder door te combineren

Wil je zo veel mogelijk risico’s afdekken? Dan heeft VAB voor jou het ideale pakket: ‘Pech + Reis Premium’. Daarin zitten de ‘Reisverzekering Europa’, de ‘Pechverhelping Europa’ én de Annulatieverzekering voor alle reizen vanaf één overnachting in eender welk land in Europa, ook in eigen land. Een voordelige formule, want je geniet een korting van 35 procent.

Wist je dat…

…onze alarmcentrale 24/7 bereikbaar is. We werken enkel met onze eigen professioneel opgeleide medewerkers. Je komt dus niet terecht in een callcenter in één of ander ver land en wordt steeds in je eigen taal geholpen.

Vorig artikelOp fietsvakantie: zo begin je te plannen!
Volgend artikelDe perfecte cruise: tips van Vlaams kapitein Kevin Beirnaert