Citytrip Lissabon onze favoriete tips

Lissabon, de stad die gebouwd is op zeven heuvels, charmeert en nodigt uit. Met deze tips wordt jouw citytrip Lissabon de ideale getaway.

Jouw portie cultuur

Belém

Kunst- en cultuurliefhebbers starten hun citytrip Lissabon in de wijk Belém. Je wandelt er van de ene naar de andere klassieker. Het indrukwekkende Jerónimos-klooster staat symbool voor de rijkdom tijdens het tijdperk van de grote ontdekkingen. Tegenover het klooster, aan de oevers van de Taag,  staat het 52 meter hoge Monument der Ontdekkingen, in 1960 herbouwd ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Hendrik de Zeevaarder. De Toren van Belém werd gebouwd om de haven van Lissabon te beschermen en was voor vele ontdekkingsreizigers het startpunt van hun tochten. Je kunt een combiticket voor al deze gebouwen kopen. Voor een flinke portie moderne en hedendaagse kunst moet je in het Centro Cultural de Belém zijn. Het indrukwekkende gebouw, op zich al het bewonderen waard, huisvest een permanente collectie van José Berardo en tal van kunstenaars wereldwijd.

Proeven van Lissabon

Pastéis de Belém

Laat ons eerlijk zijn: een citytrip Lissabon is niet geslaagd zonder een bezoekje aan Pastéis de Belém voor de wereldberoemde, gelijknamige gebakjes. Ga zitten om van de Portugese drukte te genieten of schuif aan om de pastéis de Belém mee te nemen naar het tegenoverliggende park. Laat je niet afschrikken door de lange wachtrij, het gaat echt wel vooruit en de gebakjes zijn té lekker om te laten liggen.

Foodmarkt

Bij Time Out Market toveren verschillende chefs de lekkerste gerechten op tafel. Loop eens rond, volg je smaakpapillen, kies en geniet. Ook de markt zelf nodigt uit tot het kopen van allerlei lekkers en het opsnuiven van een fijne, culinaire sfeer.

Het favoriete restaurant van onze redacteur

In Taberna Moderna geniet je van een rijke gastronomische ervaring. Ginfans, spits de oren, want de kaart biedt meer dan 80 verschillende gincocktails aan. Reserveren is aan te raden.

Zeker doen

Ritje met de vintage tram 28

Met de beroemde tram 28 passeer je de meeste highlights van Lissabon. De oude trammetjes zijn wereldberoemd en dus gegeerd bij toeristen. Ze vertrekken op het plein Martim Moniz en brengen je naar het hoger gelegen deel van de stad. Tip: stap enkele haltes later op om de wachtrijen te vermijden.

Kasteel met een view

Stap af aan het Castelo de São Jorge op de hoogste heuvel van de stad. Het kasteel staat bekend om het mooie uitzicht. In het museum kom je veel te weten over de geschiedenis van Lissabon.

Het oude Lissabon

Daal weer af en verdwaal in de kleurrijke straatjes van Alfama, de oudste wijk van Lissabon. De Miradouro de Santa Luzia biedt een weids panorama over Alfama en de Taag. Het kan er overdag erg druk worden, maar toch ademt de plek rust uit.

Jeugdig vertier

Hip, hipper, hipst

Onder de 25 april-brug is de LX Factory gevestigd. Een industriegebied waar hippe winkels en trendy eetgelegenheden zijn samengebracht. In Bairro Arte vind je de betere souvenirs en cadeautjes. Showu clothing & gifts verkoopt handgemaakte, Portugese kledingstukken en accessoires. Eten kan bij Sushi Factory of de Mexicaan Mezcais LX. Bij Madame Dussu kom je buiten met een nieuwe haarsnit.

Tot in de vroege uurtjes

Wie ’s avonds graag een stapje in de wereld zet, trekt naar de bars van Pink Street of Rua Nova do Carvalho. De straat in de wijk Cais do Sodré kreeg letterlijk een roze loper.

Citytrip Lissabon: praktisch

Erheen

Vanuit Brussel en Charleroi zijn er regelmatig vluchten naar Lissabon. Het is slechts 2,5 uur vliegen en vanuit de luchthaven bereik je het centrum gemakkelijk met een taxi of openbaar vervoer.

Overnachten

Ideaal voor een verblijf met kinderen is hotel Martinhal Chiado Family Suites. Je slaapt er in stijlvolle gezinskamers.

Openbaar vervoer

Voor € 0,50 koop je een groene chipkaart die je oplaadt aan de automaten in de metrostations of aan de kassa’s en gebruikt voor alle vormen van openbaar vervoer. Wie een Lisboa Card koopt, kan die ook gebruiken voor het openbaar vervoer, alsook de Hop On Hop Off-bussen.

Goed verzekerd

Een citytrip Lissabon zonder zorgen? Dat kan met een VAB-Reisbijstand, vanaf € 88 per persoon of € 111 voor het hele gezin.

Meer Portugal?

Portugal bezoeken in 72 uur? Dit mag je niet missen!

Previous articleIn Vervoering: BMW Isetta
Next articleGetest: Mercedes-Benz A-Klasse