BoomkampSofie Roth

Na een succesvolle editie in Ryckevelde opende Boomkamp dit jaar opnieuw de tentzeilen op een ander kasteeldomein in het Brugse Ommeland. In Ruddervoorde deelt kasteelbewoonster Helga haar stuk Lakebossen met 6 boomhutten en 4 boomtenten.

We laten onze auto achter op de parking en wandelen de laatste meters naar De Karper, een houten vissershut aan de rand van het water en de plek waar Boomkamp alle nodige voorzieningen verzamelt. Hier kun je een douche nemen, naar de wc, wat eten in de koelkast bewaren of een drankje nemen. Niet hélemaal back to basics dus, maar wel de ideale terugtrekplek. Met de code die we op voorhand kregen, openen we het sleutelbakje naast de voordeur. Nog snel even op de kaart checken waar onze boomhut ligt.

 

Hoog en droog

De boomhutten hangen tussen eeuwenoude beukenbomen, stevig bevestigd met ijzeren kabels en voorzien van een houten trap. De hut zelf kreeg houten wanden en een canvasdoek als dak, met daartussen een stuk net tegen muggen en andere vliegende lastpakken. Een tweepersoonsmatras vult de volledige ruimte. Wie met kleine kinderen komt, kiest beter voor een boomtent. Die staan op de grond en bieden plaats voor extra matjes.

 

Rond het vuur

We halen een glaasje rode wijn in De Karper (zelfservice op vertrouwen, je schrijft het bedrag over) en een zak kolen uit de auto. Terwijl ons vlees liggen te garen, wagen enkele karpers zich af en toe boven water. Dat eten mensen samenbrengt, blijkt vanavond nog maar eens. Want tegen het vallen van de avond zitten we met z’n achten rond het kampvuur. Wie heeft een gitaar bij?

 

Praktisch: Boomkamp

Adres

Lakebossendreef 4, 8020 Oostkamp (Ruddervoorde)

Prijs

Vanaf € 100 per nacht, zowel voor de boomhut als de boomtent. Ontbijt is niet inbegrepen en kost € 12 per persoon.

Website

Klik hier voor meer informatie of om te reserveren.

Leuk om te doen in de buurt

Landschapspark Bulskampveld

Een uitgestrekt landschapspark dat verschillende gebieden en gemeenten verbindt. Of het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen. Je kunt er prachtige wandelingen maken of, net als wij, wat te lang op het terras van Urban Café blijven plakken. Vanuit parking Drie Koningen of Aanwijs (afrit Beernem) wandel je vlot tot aan het bezoekerscentrum, de kruidentuin (met kruidenautomaat en winkel) en de educatieve tuin.

Hoevepicknick bij de boer

Wie tijdens zijn wandeling of fietstocht door Oostkamp wel wat extra krachtvoer kan gebruiken, boekt een hoevepicknick bij één van de vier deelnemende boerderijen. Wij stopten bij ’t Vers Varkentje, een – hoe raad je het – varkensboerderij. In de picknickmand: verse charcuterie, pistolets, melk van de nabijgelegen boerderij en sapjes van de andere buur. Tot 15 september, € 15 per persoon, € 12 per kind. Klik hier voor meer informatie.

Previous articleDeel je mening over verkeersveiligheid
Next articleDe Aosta-vallei & Piemonte, onontdekte parels in de bergen van Noord-Italië