Deze boomhut in Drenthe won 'De Boomhut Battle'

Slapen tussen boomkruinen geeft altijd een uniek gevoel, en als je dan ook nog eens kunt logeren in een boomhut ‘bekend van televisie’ voel je je helemaal de koning te rijk!

In Nederland liep begin dit jaar het televisieprogramma ‘De Boomhut Battle’. Op vier campings in de provincie Drenthe tilden evenveel teams hun creativiteit letterlijk naar een hoger niveau. Zes afleveringen verder was de winnaar bekend. D’Olde Kamp mag prat gaan op hun fraaie bouwwerk. En wij gingen er logeren!

Balkonkamers

Wat maakt deze boomhut zo bijzonder? Ze werd zo ontworpen dat elke ruimte een mooi uitzicht biedt. De woonkamer kreeg een kamerbreed raam en als het weer het toelaat, kun je je nestelen op het grote terras. Er zijn twee slaapkamers, die een eigen balkon hebben. Bovendien past de boomhut perfect in de Drentse omgeving, met zijn dak van heideplaggen. Heidewat? Plaggen zijn afgestoken zoden; ze werden vroeger gebruikt om arbeidershuisjes mee te bouwen, de zogenaamde plaggenhutten. “Isoleert geweldig én heeft uitstraling”, aldus eigenaar Bert van Zanten.

De boomhut past perfect in de Drentse omgeving.

Sterren kijken

Ook leuk – vooral voor de kids – zijn de bedsteden. Knusse slaapplekken die al snel omgetoverd worden tot speelhoek en verstopplaats. Wie de ‘master bedroom’ verovert, krijgt dan weer een glazen dak boven het hoofd. Om eindeloos te genieten van de sterrenhemel en ’s morgens wakker te worden met overtrekkende vogels en neerdwarrelende bladeren. Perfecte plek om te cocoonen. We wensen onze buren, de bruine varkentjes, welterusten, sjorren nog een paar blokken hout naar boven en installeren ons bij de kachel. Laat de avond maar vallen!

Wie de ‘master bedroom’ verovert, krijgt een glazen dak boven het hoofd. Om eindeloos te genieten van de sterrenhemel.

Praktisch

Adres
D’Olde Kamp, Dwingelerweg 26, Ansen

Prijzen
Midweek € 400, weekend € 450, week € 800

Reserveren
plaggenhut.nl

Onze tips in de omgeving

Nationaal Park Dwingelderveld

D’Olde Kamp heeft Nationaal Park Dwingelderveld als achtertuin, en dat biedt volop mogelijkheden. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over de bewoners van het heidegebied, er is een natuurspeeltuin en uiteraard kun je eindeloos wandelen, op zoek naar de schaapskudde. Ook leuk om weten is dat Drenthe het donkerste plekje van Nederland heeft. In een stad zie je bij een donkere nacht maar een stuk of vijftig sterren, midden op het Dwingelderveld zijn dat er zo’n 2500! Waag je aan de Nachtwandelroute en misschien ontdek je wel de Melkweg.

Aan tafel met het melkmeisje

Ons favoriete restaurant is er één waar ook Vermeers melkmeisje thuis is. Ludiek is een gezellige, hippe stek in het mooie brinkdorp Havelte. Je kunt er ten allen tijde binnenspringen voor een glas, kopje of taart, maar het zou zonde zijn om de heerlijke keuken te missen. Op zondag laat je je verrassen door het ‘Ludiek deelt’ concept.

Nederlands grootste hunebed

Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd door gletsjers zijn meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam, maar wel een nummer. In Drenthe vind je D1 tot en met D54; er is zelfs een heuse ‘Hunebedhighway’. Wil je meer te weten komen over deze mysterieuze bouwsels, ga dan naar het Hunebedcentrum, gelegen in het Hondsrug Unesco Geopark. Je wandelt er door de prehistorie en kunt het grootste hunebed van Nederland aanschouwen.

Vorig artikelHoe Koning Auto stilaan moet buigen voor Keizer Smartphone
Volgend artikelMaak kennis met de winnaars van de VAB-Gezinswagenverkiezing!