VAB-Gezinswagen van het Jaar 2020Jeroen Peeters

De stemmen zijn geteld, de teerling is geworpen. De gezinnen en journalisten hebben hun oordeel geveld. Deze auto’s krijgen de titel VAB-Gezinswagen van het Jaar 2020.

Renault Clio (categorie 1)

In deze categorie mogen de auto’s niet meer dan 20.000 euro kosten. Dit jaar deden vooral kleinere gezinswagens mee. De duidelijke winnaar is de nieuwe Renault Clio met 151 punten. Onze testgezinnen omschreven hem als een vinnige auto die veel rijplezier en een dynamisch rijgedrag biedt. Ook de looks, zowel vanbinnen als vanbuiten, vielen erg in de smaak. Voorts is de Renault Clio ondanks zijn afmetingen heel ruim wat betreft zitplaats en kofferruimte. De tweede plaats is voor de Citroën C3 met 131 punten. Op de derde plaats staat de Opel Corsa met 123 punten.

Citroën C5 Aircross (categorie 2)

In de categorie tot 31.000 euro namen maar liefst 13 auto’s deel. De testjury had er een vette kluif aan en heel wat gezinnen vonden dat veel wagens aan elkaar gewaagd waren. Het was lang spannend wie met het goud aan de haal zou gaan, maar uiteindelijk won de Citroën C5 Aircross de eindsprint met 123 punten. De testgezinnen omschreven hem als een elegante en zacht rijdende SUV met een fris en modern interieur. Hij haalde het echter vooral door de grote kofferruimte en ruime zitplaatsen achteraan, waardoor ook een gezin met drie kinderen comfortabel kan plaatsnemen. Zilver is voor de Skoda Scala en brons gaat naar de Ford Focus Clipper Active.

Kia e-Niro (categorie elektrisch)

Het segment van de elektrische auto’s wordt stilaan volwassen, waardoor het aanbod groeit. De deelnemende gezinnen waren stuk voor stuk onder de indruk van de grote stappen die de auto-industrie de laatste jaren zette. Bovenaan op het podium staat de Kia e-Niro met 126 punten. Hij haalde de overwinning door z’n gunstige prijs-kwaliteitverhouding en krachtige, aangename aandrijving. Onze testgezinnen zien hem als een complete wagen, die voldoende ruimte biedt en daardoor een waardige gezinswagen is. Op het tweede ereschavot staat de Nissan Leaf met 104 punten en de Hyundai Kona EV maakt met 102 punten het trio compleet.

Vorig artikelDeze boomhut is een televisiester!
Volgend artikelHier is het deze winter het gezelligst