The Tiny Lodge, een tiny house in het MeetjeslandSofie Roth

Wat hou ik van slaapkamers met een groot raam naast het bed. Gaan slapen terwijl je schaapjes telt en wakker worden met een blik op de velden. En dat in een zelfvoorzienend tiny house, dat eigenaars Sander en Steffy eender waar konden plaatsen, maar ze kozen toch voor hun thuishaven: het stille Meetjesland.

Volledig zelfvoorzienend

Met eigen handen bouwden schrijnwerker Sander en vrouwlief Steffy The Tiny Lodge, een volledig zelfvoorzienend tiny house. Zes zonnepanelen op het dak leveren de vier batterijen genoeg energie om twee volledige dagen zonder zon te overbruggen. Het waterfiltersysteem zuivert het regenwater tot proper drinkwater, en dat zonder chemicaliën toe te voegen. In het droogtoilet hoef je geen kostbaar water door te spoelen, en het slimme afsluitsysteem houdt vieze geurtjes buiten. Het tiny house werd gebouwd op een aanhangwagen, zodat je het eender waar kunt plaatsen. Wij logeren nu nog tussen de schapen in Watervliet, maar binnen enkele maanden verhuist The Tiny Lodge naar een nieuwe locatie. En die wordt misschien nóg mooier!

Het tiny house werd gebouwd op een aanhangwagen, zodat je het eender waar kunt plaatsen.

 

De natuur als schouwspel

Het waait stevig wanneer we in Watervliet arriveren, zoals het alleen kan waaien in open landschappen als die van het Oost-Vlaamse Meetjesland. Maar eens de deur van The Tiny Lodge toe is, merken we daar niets meer van. Zo goed werd het huisje geïsoleerd. Maar wind of geen wind, we komen hier voor het buitenleven, om naar de polders te turen. En dus nestelen we ons met alle voorhanden fleece dekentjes op de comfortabele zetels op het terras en kijken hoe dreigende wolken voorbijrazen en in de verte een kleine opklaring probeert door te breken, hoe wilde konijnen uit het maïsveld komen springen en zich al spelend tegoed doen aan het gemaaide veld voor ons. En zo krijgen wij een gratis filmavond voorgeschoteld. Met de natuur in de hoofdrol.

We nestelen ons op het terras en kijken hoe wilde konijnen uit het maïsveld komen springen en zich al spelend tegoed doen aan het gemaaide veld voor ons.

 

The Tiny Lodge praktisch

Adres

The Tiny Lodge heeft geen definitief adres en zal af en toe van locatie veranderen, maar wel altijd in de buurt van Sint-Laureins.

Prijs

  • € 280/weekend
  • € 420/midweek (€ 105/nacht)
  • € 600/week (€ 100/nacht)
  • Minimum van 2 nachten

Reserveren

Boek je verblijf op de website van The Tiny Lodge.

Leuk om te doen in het Meetjesland

De kreken

Het Meetjesland is onlosmakelijk verbonden met zijn kreken, een uniek stukje natuur in ons land. Je moet er echter wat moeite voor doen, wat ze zijn niet allemaal zo makkelijk te vinden of te bereiken. Een mooie picknickplek is het baantje tussen de Blokkreek en de Hollandersgatkreek of de nieuwe steiger aan de Oostpolderkreek. Liever op restaurant? Dan moet je bij de Roste Muis geweest zijn. Een klassieker en bekend in de hele regio. Een menukaart vol Vlaamse gerechten en uitzicht op de Oudemanskreek. Wat wil je nog meer?

 

Suppen op het Schipdonkkanaal

Nog nooit van deze opkomende sport gehoord? Suppen staat voor stand-up paddleboarding. Lees: rechtstaand peddelen op een soort van surfboard. Wij volgden een initiatie bij Rheno Surfs en leerden de kneepjes van het vak. Ook ervaren suppers kunnen hier terecht. Wat dacht je van een yogales op het water of een vrije supsessie? Renaat toont je met plezier hoe je suppen nog sportiever en spannender maakt. Wij maakten de jachthaven van Eeklo onveilig, maar er worden ook sessies georganiseerd op de Leie, in de Blaarmeersen en op de Otheensche Kreek in Terneuzen. Het principe is simpel: je sluit aan bij een van de geplande sessies of je vraagt je eigen groepssessie aan op een datum en locatie naar keuze.

 

Erfgoed op de Huysmanhoeve

Wat ooit een landbouwbedrijf was, is vandaag een provinciaal streekcentrum. Eeklo’s oudste hoeve heeft als missie het erfgoed van het Meetjesland te bewaren. Er worden tal van activiteiten georganiseerd rond de landbouw en het lokale leven. Je proeft er streekproducten, kuiert er door de boomgaard, koopt er ambachtelijk brood en leert er alles over de moestuin. Vanuit de Huysmanhoeve vertrekken verschillende wandel- en fietsroutes. Deze maand schotelen de zondagse concerten je iedere week een andere lokale muziekgroep voor. Op en top Meetjesland, dus.