© Ellen Van Damme

Op het einde van een dag wandelen, zwemmen, zonnen en ravotten niet naar huis hoeven, maar met de voeten in het zand genieten van de zonsondergang? Dat is toch ieders droom… Het kan in een slaapstrandhuisje. Wij vielen voor de fraaie kubussen van Strandweelde in het Zeeuwse Nieuwvliet.

Terwijl de andere badgasten tegen het schemeren aan hun spullen bijeenzoeken, het zand van kleren en voetzolen vegen en richting parking vertrekken, schenken wij een aperitief in. Het tweede deel van ons dagje strand kan beginnen.

360° genieten

Strandslaaphuisjes vind je langs heel de Nederlandse kust in verschillende gedaanten. Wat de accommodaties van Strandweelde in Nieuwvliet-Bad zo bijzonder maakt, behalve hun opvallende vorm, is het panoramische uitzicht dankzij de grote glaspartijen en de hoog gelegen slaapkamer. Bovendien hebben de huisjes twee terrassen: één aan de zeekant en één aan de duinkant, zodat je optimaal kunt profiteren van de zon.

Achter het glas of op één van de twee terrassen: zoek je plekje en geniet.

Room with a view

Het moment dat de zon ondergaat, wil je niet missen. Je zit hier immers op de eerste rij. Wat na die gratis vertoning volgt, is complete rust onder een deken van duister. Het enige dat zich nog laat zien, zijn de lichtjes van een voorbijglijdend vrachtschip en een vuurtoren in de verte. Je valt in slaap met het ruisen van de golven en ’s morgens hoef je niet eens het bed uit om opnieuw te genieten van dat unieke uitzicht. Hier beleef je de etmalen intenser dan elders.

Van zonsopkomst tot zonsondergang, hier beleef je de etmalen intenser.

Praktisch

Adres
Camping Zonneweelde, Baanstpoldersedijk 1, Nieuwvliet-Bad

Prijs
Weekend van € 695 tot € 785 (voor- en naseizoen)

Reserveren
campingzonneweelde.nl

Onze tips aan de Zeeuws-Vlaamse kust

Charmant Groede

Veel te beleven in het naburige Groede, één van Nederlands mooiste dorpjes. In de Slijkstraat stap je binnen in Het Vlaemsche Erfgoed, een soort openluchtmuseum met nostalgische winkels en werkplaatsen, een herberg en bakkerij (toegang € 4,20). Midden in de polders vind je Groede Podium, een speel- en infopark (gratis toegankelijk) dat werd opgetrokken rond bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Net om deze mix een boeiende plek. Honger gekregen? Wij smulden soep, toast en slaatjes bij het hippe Fonteyn aan het marktplein van Groede. Ook bekend om hun heerlijke ijs en kleurrijke high tea!

Beleefpad

Uiteraard is je slaapstrandhuisje de perfecte uitvalsbasis voor lange strandwandelingen. Richting Verdronken Zwarte Polder bijvoorbeeld. Wil je een keer de andere kant van de duinen verkennen, dan is met kinderen het Knokkertpad een aanrader. Langs dit beleefpad word je door de bosbewoners uitgedaagd om allerlei opdrachten uit te voeren. Ga na afloop iets drinken in Het Koekoeksnest, een uniek museumcafé ondergebracht in een oude schuur. Wedden dat je ogen te kort komt?

Favoriete strandbar

Als Koning Winter zijn intrede doet, verdwijnen de slaapstrandhuisjes. Maar gelukkig blijven de strandpaviljoens, zodat je het hele jaar door kunt genieten van een hapje en drankje op het strand. Eén van onze favorieten is Strand Ruig in Cadzand. Een knap ingerichte strandbar met ruim terras en heerlijke kaart. Let op, je blijft plakken!

Vorig artikelRiskeer je je rijbewijs te verliezen als je dronken fietst?
Volgend artikelGetest: Volkswagen Golf